Azerbaycan'da bayram

/ Kaynak: AA
Azerbaycan'da bayram

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Ramazan bayramını bugün kutlayan Azerbaycan'da, vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti

Kafkas Müslümanları İdaresinin yayımladığı fetva gereği Ramazan bayramını bugün kutlayan Azerbaycan'da, vatandaşlar bayram namazı kılmak için camilere akın etti.
Başta İlahiyyat, Karaçukur, Tezepir camileri ile Gök Mescit, sabahın erken saatlerinde itibaren namaz kılmak isteyen vatandaşlarla doldu taştı.
Camilerde bulamayan vatandaşlar, namazlarını avlularda ve bahçelerde eda etti.
Çok sayıda vatandaşın saf tuttuğu camilerde namaz sonrasında ülkenin birlik ve beraberliği, huzur ve refahı, işgal altındaki Yukarı Karabağ ve diğer bölgelerin işgalden kurtarılması için dualar edildi.
- Aliyev vatandaşları kutladı
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bir mesaj yayımlayarak vatandaşların bayramını kutladı.
Aliyev mesajında, Azerbaycan'da çok kültürlülük ve hoşgörü ortamının bulunduğuna işaret ederek, ülkedeki tüm dini ve etnik grupların sorunsuz şekilde birlikte yaşadığına vurgu yaptı.
Öte yandan dün itibarıyla ülkede 4 gün resmi tatil ilan edildi.
- Azerbaycan'da bayram gelenekleri
Ramazan Bayramı'nda, Azerbaycan'da da diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi akraba ve yakınlara bayram ziyaretleri gerçekleştiriliyor.
Mezarlıkların ziyaret edilmesi ve kabirler üzerinde Kur'an-ı Kerim okunması da gelenekler arasında bulunuyor.
Azerbaycan'da "kara bayram" ismi verilen bir gelenek de yaşatılıyor. İnsanlar, iki Ramazan Bayramı arasında vefat eden akrabalarının evlerini ziyaret ediyor. Son bir yılda yakınlarını kaybeden insanların evlerinde taziye sofraları kuruluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...