Fransa'dan Euro Bölgesi hükümeti çağrısı

Fransa'dan Euro Bölgesi hükümeti çağrısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Euro Bölgesi üyesi ülkelerin ortak bir hükümet oluşturmaları çağrısında bulundu.

Francois Hollande, 19 ülkenin ortak bir parlamentoları olmasını ve tek bir bütçeden yönetilmelerini de önerdi.
Hollande, ortak para birimi (Euro) fikrinin hayata geçmesinden en büyük rolü oynayan isimlerden eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jacques Delors'ın 90. doğumgünü vesilesiyle haftalık Journal du Dimanche gazetesi için bir makale kaleme aldı.
Fransa Cumhurbaşkanı, Yunanistan'ın borç krizinin, Euro Bölgesi'ndeki ülkelerin daha sıkı işbirliği yapmaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.
1985-1995 yılları arasında Avrupa Komisyonu Başkanı olan Jacques Delors, ortak para birimi Euro'yu kullanan AB üyelerinin daha sonra ortak bir hükümetleri ve parlamentoları olmaları gerektiğini savunmuştu.
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise Hollande'ı son teklifi nedeniyle eleştirdi.
2017'de yeniden cumhurbaşkanı adayı olması gündemde olan Sarkozy, "Bir parlamentoya daha ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum. Daha güçlü olmak için ekonomik politikalar arasında eşgüdüm sağlamamız gerek. Fransa'nın ekonomi politikasının, diğer Euro Bölgesi üyelerininkilerle çelişmemesi lazım" dedi.
Merkel: Yunanistan'ın borçları ertelenebilir
Öte yandan, Almanya Başbakanı Angela Merkel Yunanistan'ın borç yükünün hafifletilmesini tartışmaya hazır olduğunu söyledi. Angela Merkel Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, Atina'nın borç faizinin azaltılabileceğini, vadesinin de uzatılabileceğini belirtti.
Ancak Merkel, bu önerilerin değerlendirilmesi için önce Yunanistan'ın ekonomik reform önerilerine son şeklin verilmesi gerektiğini kaydetti.
Merkel, IMF'nin de önerdiği Yunanistan'ın borçlarının bir bölümünün silinmesi fikrine ise karşı çıkıyor.
Yunanistan, Euro Bölgesi'nden kalmasını sağlayacak 86 milyar euroluk üçüncü bir kurtarma paketi karşılığında, yeni kemer sıkma önlemleri almayı kabul etmişti.
29 Haziran'dan bu yana kapalı olan Yunan bankaları bugün açılacak.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...