PKK'lılar 2 polisi şehit etmeden önce evlerine böyle girdi!

PKK'lılar 2 polisi şehit etmeden önce evlerine böyle girdi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bu sabah PKK'lılar tarafından evlerinde haince katledilen 2 polisimizin ölümünün ardından kan donduran detaylar...

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'den yapılan açıklamada bugün evlerinde şehit edilen 2 polisin, Suruç katliamına misilleme olarak Apocu Fedai timi tarafından öldürüldüğü duyuruldu.Cenazeler, bina içerisi ve çevresinde yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.Güvenlik güçleri, polislerin, çilingir yardımıyla kapıdan veya pencereden eve giren kişilerin susturucu takılı silahla ateş edilerek öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruyor.
nbsp;
YATAKLARINDA BAŞLARINDAN VURULDULAR
Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis 25 yaşındaki Okan Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Feyyaz Yumuşak, bu sabah görevlerine gitmedi. Cep telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine mesai arkadaşları, iki polisin Kepez Mahallesi TOKİ Konutları'nda ortak kiraladıkları daireye gidince korkunç gerçekle karşılaştı. Kaldıkları iki ayrı odada başlarına tabancayla birer el ateş edilerek öldürülen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cesetleri yataklarında kanlar içinde bulundu. Silah sesinin duyulmaması nedeniyle susturuculu silah kullanıldığı tahmin ediliyordu. Kapıda zorlanma izine rastlanmamıştı.


BİNADAKİLER TATİLDEYDİ
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bir daire dışında binadaki diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu belirlendi. Binada oturan ailenin de silah sesini duymaması, çifte cinayetin susturuculu silahla işlendiğini gündeme getirdi. Daire kapısında herhangi bir zorlama olmaması dikkat çekmiş, saldırganın tanıdık olduğu ihtimali gündeme gelmişti.
nbsp;
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜSTLENDİ
Hain saldırıyla ilgili sır perdesi devam ederken terör örgütü PKK'dan bir açıklama geldi. PKK saldırıyı üstlendi. Terör örgütünün açıklamasına göre iki polis memuru sabah nbsp;06.00 sularında şehit edildi. Terör örgütü saldırının Suruç katliamına misilleme olduğunu savundu, iki polisin silah ve kimliklerini aldıklarını duyurdu.
nbsp;
7.65'LİK SİLAH ÇIKTI
Polislerin kullandığı tabancanın 9 milimetre olduğu, saldırının 7.65 milimetrelik silahla gerçekleştiği belirlendi. nbsp;


POLİSLERİN SİLAH VE KİMLİKLERİ YOK
Saldırıyı PKK üstlenirken, polislerin evlerinde yapılan aramada beylik tabancaları ile kimliklerine de ulaşılamadığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların 2 polisin tabancaları ve kimliklerini aldıktan sonra evden ayrıldıkları kaydedildi.


EVE BALKON KAPISINDAN GİRİLDİ İDDİASI
Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, polislerin şehit edildiği evin kapısında herhangi bir zorlama olmamasının ardından gözler saldırıyı gerçekleştirenlerin içeri nasıl girdiği araştırıldı. Havanın sıcak olması nedeniyle 3 katlı evin en üst katında oturan polis memurlarının, balkon kapısını açık bıraktığı, saldırganların buradan girdikleri değerlendirildi. Bu arada kimsenin silah sesi duymaması ise saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin silahlarına susturucu taktığını ortaya çıkardı.


SALDIRIYI YAPANLAR RASULAYN'A KAÇTI
Sabah saatlerinden itibaren araştırmayı derinleştiren polis, hem elde ettiği bilgi, hem istihbarat çalışması, hem de PKK'nın üstlenmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirenlerin 4 kişilik grup olduğunu saptadı. Polisin elde ettiği istihbarat bilgilerine göre, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, sabahın ilk ışıklarıyla girdiği evde yataklarında uyuyan polisleri susturucu takılı silahlarla şehit etti ve ardından birkaç dakika mesafedeki sınır hattından geçerek PYD denetimindeki Suriye'nin Rasulayn İlçesi'ne gitti.


PKK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ın, başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edilmesi, PKK'nın eylemlerde taktik değişikliğine gittiğini ortaya çıkardı. Bugüne kadar güvenlik güçlerine yönelik açık çatışma veya vur- kaç taktiği saldırılarla bilinen PKK'lıların ilk kez eve girerek polisleri şehit ettiği kaydedildi. PKK'nın taktik değişikliğinin bir diğer işareti ise saldırıda susturucu silah kullanılması olarak ifade edildi.


ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEK
PKK'lılarca şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cenazeleri, ilk incelemenin ardından otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Otopsilerinin yapılmasının ardından düzenlenecek törenle polis memurlarından Feyyaz Yumuşak'ın memleketi Niğde'ye, Okan Acar'ın ise Kırşehir'e gönderilecek.


İLÇEDE TEYAKKUZ DURUMUNA GEÇİLDİ
İki polisin şehit edildiği Ceylanpınar'da, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında, polis, asker ve istihbarat birimleri Kaymakamlık binasında uzun süren toplantı yaptı ve gelişmeleri tüm yönleriyle değerlendirdi. Her noktasında yoğun güvenlik önlemi alınan ilçenin giriş noktasında da çelik yelekleriyle kontrol noktası oluşturan polisler, tüm araçları durdurup didik didik aradı, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçirdi.
Güvenlik güçleri, 2 polisi şehit eden PKK'lılara istihbarat bilgilerini sağlayan ve ortak hareket ettiği düşünülen kişilere yönelik de çalışma başlattı. Örgütle bağlantılı olan ve 'milis' olarak adlandırılan bu kişilere yönelik operasyon yapılabileceği belirtildi.
(Ajanslar)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...