ABD'de İsrail casusluğundan tutuklu Pollard kasımda serbest kalacak

/ Kaynak: AA
ABD'de İsrail casusluğundan tutuklu Pollard kasımda serbest kalacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

ABD'de İsrail adına casusluk yaptığı gerekçesiyle 1985'ten beri tutuklu bulunan Jonathan Pollard'ın kasım ayında serbest bırakılacağı bildirildi.

Pollard'ın avukatları Eliot Lauer ve Jacques Semmelman, yaptıkları ortak açıklamada, federal şartlı tahliye kurulunun müvekkilleri Pollard'ın 30 yıllık cezasını doldurmasının ardından 21 Kasım 2015'te salıverileceğini belirtti. Jonathan Pollard'ın cezaevinden çıkmasının ardından beş yıl süreyle ABD'de kalma şartı bulunduğunu belirten avukatlar, "Müvekkilimizi dört aydan daha az bir süre önce dışarıda görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadesini kullandı. Lauer ve Semmelman, tahliye kurulunun kararının oybirliğiyle alındığını ve "Ortadoğu'da son dönemdeki gelişmelerle bir ilgisi bulunmadığını" kaydetti. Avukatlar, ABD Başkanı Barack Obama'nın yetkisini kullanarak Pollard'ın beş yıl ülkede kalma şartını uygulatmayabileceğini ve müvekkillerinin serbest bırakılmasının ardından hemen İsrail'e gidebileceğini iddia etti. ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Mark Raimondi ise AA muhabirine, Pollard'ın cezasının 21 Kasım'da sona ereceğini teyit etti. Raimondi, "Adalet Bakanlığı, Jonathan Pollard'ın işlediği ciddi suçlardan dolayı aldığı cezayı tamamen çekmesi gerektiği görüşünü korudu. Bu davada Pollard'ın verilen hükme göre 30 yıl olan cezası 21 Kasım 2015 tarihinde sona eriyor" dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Temsilciler Meclisi'nde İran'la varılan nükleer anlaşmaya ilişkin katıldığı oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Pollard'ın şartlı tahliyesinin nükleer anlaşmayla "hiçbir ilgisinin bulunmadığını" söyledi. Yahudi kökenli 60 yaşındaki Jonathan Pollard, 1985'te Amerikan Deniz Kuvvetleri'nde çalışırken İsrail için ajanlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. İsrail istihbaratına bilgi sızdırırken yakalanan Pollard 1987'den beri hapiste bulunuyor. Pollard'ın ismi İsrail-Filistin barış görüşmelerinde, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması konusunda da gündeme gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...