Dolar kuru, dolar ne kadar? 30 Temmuz Döviz Fiyatları

Dolar kuru, dolar ne kadar?  30 Temmuz Döviz Fiyatları

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Serbest piyasada döviz fiyatları ne kadar? Fed kararları doları nasıl etkiledi. 30 Temmuz dolar ve döviz kuru hakkında detaylar sitemizde.

Serbest piyasada döviz fiyatları ne kadar? Fed kararları doları nasıl etkiledi. 30 Temmuz dolar ve döviz kuru hakkında detaylar sitemizde... İstanbul Kapalıçarşı'da 2,77 liradan alınan dolar 2,7730 liradan, 3,0420 liradan alınan euro ise 3,0450 liradan satıldı. Önceki kapanışta dolar 2,7610 liradan euro ise 3,0460 liradan satılmıştı. Serbest piyasada döviz fiyatları ne kadar? Fed kararları doları nasıl etkiledi, 30 Temmuz'da dolar kaç para sorularının cevaplarını sizler için derledik...

ABD MERKEZ FAİZİ ARTIRMADI
ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği kararını açıkladı ve beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmedi; ancak, Eylül sonrası artış planında da bir değişiklik yapmadı.Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)'ın iki günlük toplantısı sonrası yapılan açıkkamada, oy çokluğu ile şimdilik faiz artışına gidilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, istihdam piyasadında iyileşme görüldüğü, nbsp;konut sektörünün umulanın üstünde gelişme sağladığı belirtildi.

Fed yetkilileri, faizin beklenenden daha erken bir zamanda artırılması durumunda, enflasyonda istenmeyen yükselmelere yol açabileceği uyarısında bulundu. Fed yetkilileri, haziran ayındaki toplantıda, faiz artışının eylül de olabileceği sinyalini verirken, 17 yetkilinin 7'si artışın Eylül sonrası olabileceğine dikkat çekti. Birçok ekonomist ise Fed'in eylül ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüksek görüyor.

Hanehalkı harcamlarında ılımlı büyüme olduğuna vurgu yapan FOMC "Konut sektörü ekstra gelişme gösteriyor; ancak, iş yatırımı ve net ihracattaki gelişmeler belirsiz kaldı" denildi. Enerji fiyatlarındaki düşüşler ve enerji dışı ithalatın azalmasının, enflasyonun, hedeflerin altında bıraktığına dikkat çeken Komite, orta vadede enflasyonun yüzde 2'lik hedefe kademeli olarak artacağını öngördü.
Fed açıklamasında, ekonomik faaliyetler ile işgücü piyasası görünümünün dengellenmesinde bazı risklerin sürmekte olduğu vurgulandı. FOMC, Haziran ayındaki açıklamasında, sıfıra yakın olan faiz oranlarının gelecek olan ekonomik verilere bağlı olarak gerçekleşeceği mesajını vermişti.

FED Başkanı Janet Yellen, faiz artışının zamanlamasından çok para politikasında izlenecek yolun daha önemli olduğuna dikkat çeketek, faiz artışı için gereken şartların henüz sağlanmadığını, arttırımın ekonomik verilere göre olacağını belirtmişti.
Fed bu yılın başlarında Haziran 2006'dan bu yana gerçekleşecek ilk faiz artışı için her aylık toplatıda durumu değerlendirme kararı alırken, faiz kararının da ekonomiye ilişkin verilerin gelişimine bağlamıştı.

DOLAR BİR GECEDE FIRLADI
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan kararlarında, Eylül ve sonrasında bir faiz artışı için kapıyı açık bırakması, dolara güç kazandırdı.ABD para birimi, dünkü 2.75 lira dolayındaki kapanışının ardından, yeni güne 2.77 liranın üzerinde başladı. Dolar 2.7745 liraya kadar çıkarken, euro da, 3.05 liraya çıktı.ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği kararını dün gece açıkladı ve beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmedi; ancak, Eylül sonrası artış planında da bir değişiklik yapmadı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)'ın iki günlük toplantısı sonrası yapılan açıkkamada, oy çokluğu ile şimdilik faiz artışına gidilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, istihdam piyasadında iyileşme görüldüğü, nbsp;konut sektörünün umulanın üstünde gelişme sağladığı belirtildi.Fed yetkilileri, faizin beklenenden daha erken bir zamanda artırılması durumunda, enflasyonda istenmeyen yükselmelere yol açabileceği uyarısında bulundu. Fed yetkilileri, haziran ayındaki toplantıda, faiz artışının eylül de olabileceği sinyalini verirken, 17 yetkilinin 7'si artışın Eylül sonrası olabileceğine dikkat çekti. Birçok ekonomist ise Fed'in eylül ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüksek görüyor.

Dolar kuru, dolar ne kadar?  30 Temmuz Döviz Fiyatları

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün sonlanan toplantısının ardından dünyanın en büyük ekonomisine dair parlak bir görüntü çizmesiyle dolar küresel piyasalarda değer kazanırken dolar/TL de buna paralel güne yükselişle başladı. Dolar 2.78'i geçerek 2.7842'ye kadar çıktı.Piyasalar bugün yılın üçüncü enflasyon raporuna odaklanacak. Fed açıklamasında ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının güçlenmeye devam ettiğini söyleyerek, politika yapıcıların Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında faizleri artırmaları için kapıyı açık bıraktı.

Geçen hafta Pazartesi günü işlem gördüğü 2.6550 seviyelerinden bu hafta 2.7770'e kadar yükselen dolar/TL dün akşam saatlerinde 2.76 civarında işlem görüyordu. Dolar/TL Fed açıklaması ile 2.7750'ye kadar yükseldikten sonra bu sabah 0822 itibarıyla 2.7661/2.7744 seviyesindeydi. Dolar 2.7842'ye kadar çıktı. Piyasalar bugün ayrıca TCMB'nin açıklayacağı yılın üçüncü enflasyon raporuna odaklanacak. Bankacılar TCMB'nin bugün yüzde 6.8 olan yıl sonu enflasyon tahminini bir miktar yükseltebileceğini ancak yüzde 8 civarındaki piyasa beklentilerine yaklaştırmasının beklenmediğini belirtiyorlar.

İÇ GÜVENLİK VE SİYASET İZLENİYOR

Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından yurtiçinde kolluk kuvvetlerine karşı gerçekleştirilen saldırılar güvenlik kaygılarını artırırken seçimlerin üzerinden iki aya yakın bir süre geçmesine karşın henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması piyasada baskı oluşturmaya devam ediyorKoalisyon görüşmeleri kapsamında bugün saat 1300'da bir araya gelecek olan AK Parti ve CHP heyetleri arasındaki görüşmenin ardından yapılacak açıklamalar yakından izlenecek.

İç ve dış güvenlik endişeleri ve siyasi belirsizlikle Suruç patlamasından beri gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrışan TL dolar karşısında yüzde 5'e yaklaşan değer kayıpları yaşarken, gösterge tahvil faizleri 100 baz puana kadar yükseldi.Tahvil-bono piyasasında ise iki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.10 seviyesindeydi. On yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı tahvilde ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.79 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.74 oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...