'İslamofobyaya karşı iş birliği içinde olmalıyız'

/ Kaynak: AA
'İslamofobyaya karşı iş birliği içinde olmalıyız'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobya gibi eylemlere karşı yakın iş birliği içinde olmalıyız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Başkenti Cakarta'da Milli Güvenlik Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, ırkçılık ve İslamofobya gibi eylemlere karşı da yakın iş birliği içinde olmalıyız. Birlikte yaşama zarar veren dışlayıcı söylemlerin Avrupa'da siyasi söylemde kolaylıkla yer bulabiliyor olması özellikle kaygı vericidir. Son zamanlarda Avrupa'da Müslümanlara karşı yapılan ayrımcı, ayrıştırıcı girişimler bizleri cidden üzmektedir. Avrupa'da 5 milyona yakın vatandaşı bulunan Türkiye, bu tür olumsuzluklardan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor" dedi.
- "Hem ülkemizin hem uluslararası toplumun güvenliği tehdit altında"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Suriye'deki durum sebebiyle hem ülkemizin hem de uluslararası toplumun güvenliği ciddi tehdit altındadır. Maalesef rejim, halkına karşı yürüttüğü mücadelede kimyasal silahlar, balistik füzeler ve terör örgütleri olmak üzere her türlü kirli yola başvurmaktadır. Şu an tabi içindeyiz. Tüm terör örgütleriyle şu anda ülkemiz karşı karşıya. DAEŞ terör örgütü işte böyle bir anlayışın, böyle bir projenin ürünüdür. Bu örgütün yaptıklarının bizim dinimizde, ahlakımızda, vicdanımızda, kültürümüzde asla yeri yoktur" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...