Yeni teknolojiyle 'telekulak' tarih olacak

Yeni teknolojiyle 'telekulak' tarih olacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

5G'ye geçiş dönemi olarak adlandırılan 4.5G, denizde kapsama derdini bitirecek, bilgileri daha güvenli hale getirecek...

Sinem Erciyas ANKARA

Mobil iletişim teknolojisinde tartışmaya sebep olan 4G ihalesi için şartnamenin değiştirilmesinin ardından 4.5G olarak anılmaya başlayan yeni teknoloji, hayatımızda çok şeyi değiştirecek. İhalesi 26 Ağustos'ta yapılıp, 1 Nisan 2016'da devreye girecek olan 4.5G teknolojisi ile başta erişim hızı 5'e katlanacak. Birçok yeniliğin kapısını aralayacak olan 4.5G'nin ardından devreye girecek olan 5G ise hem arama hem internet hızını bugünün 100 katına ulaştıracak.
Gelişme sadece hızla sınırlı kaymayacak. Türkiye iletişim teknolojilerinde üretici konumuna geçişi başlatacak. Ayrıca 'kapsama alanı' diye bir şey söz konusu olmayacak. Yani denizin ortasında ve dağ başında da geniş bantlı istasyonlarla erişim sağlanabilecek. Güvenlik duvarları güçlenirken, açıklar azalacak. Bu da hem kurumlar hem vatandaşlar için verilerin çalınma ve değiştirilme riskini en aza indirecek. Yasal dinlemelerin azalması da yine bu teknolojiyle sağlanacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...