Çeyrek altın kaç lira oldu? (3 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI)

Çeyrek altın kaç lira oldu? (3 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çeyrek altın kaç lira oldu? Kapalıçarşı'da altında son durum ne? 3 Ağustos'ta altın fiyatlarını sizler için derledik. İşte güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarındaki son durum ne? Altın fiyatlarında düşüş sürecek mi? Yeni haftada altın piyasası verileri... Son günlerde ciddi rakamlarla düşen altın için uzmanlardan gelen değerlendirmeleri sizlere bu haberde paylaşıyoruz. Peki altın fiyatları güne nasıl başladı? Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 3 Ağustos 2015 tarihli altın fiyatları...

Çeyrek altın haftaya nasıl başladı? Çeyrek altın fiyatları her geçen gün dalgalanma gösteriyor. Geçtiğimiz haftaları düşüşle kapatan ancak geçen haftadan itibaren yükselişe geçen çeyrek altın bu haftaya nasıl başladı? Yatırımcılar çeyrek altın fiyatları hakkında ne düşünüyor?

3 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM...
Çeyrek altın kaç lira oldu? (3 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI)


Altın, dünya piyasalarında bin 100 doların altına inerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi, ancak döviz kurundaki yüksek seyir nedeniyle Türkiye'de aynı oranda düşüş gerçekleşmedi. Altındaki düşüşü değerlendiren Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Halaç, "Ülkemizdeki dolar kurundaki yükselme, altın fiyatlarının dünya piyasalarıyla paralel düşmesini engelliyor. Dolar kurundaki bu yükseklik devam ederse, yurtiçi altın fiyatları, dünya altın fiyatlarının gösterdiği gibi bir düşüş oranı göstermeyecektir. Ancak dolar kuru düşer ve dünya ons fiyatı da gevşerse ülkemizde gram altın fiyatı gerileyebilir.
Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı beklentisi ve hükümetin kurulamaması, son dönemde yaşanan olaylar gibi iç etkenler nedeniyle bu ihtimal pek mümkün görünmüyor" dedi. Halaç, tasarruflarını inatla altında değerlendirenlere beklemelerini tavsiye ederken yeni tasarruflarını altında değerlendirmek isteyenlere ise dolar bazında faiz gibi alternatif yatırım araçlarına yönelmelerini önerdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...