2015 kurban bayramı ne zaman başlıyor? Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı hangi gün olacak? Kurban bayramında nelere dikkat etmeliyiz? 2015 kurbanlık fiyatları... Kurban bayramı ile ilgili bütün ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz...  Tüm Türkiye'nin sabırsızlıkla beklediği Kurban bayramı 24 Eylül 2015 tarihinde başlıyor.Kurban bayramına sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de Kurban bayramı tatili kaç gün olacak, Kurban Bayramında afire günü tatil mi?2015 Arefe günü 23 Eylül Perşembe günü başlıyor. Fakat tam gün tatil olup olmadığı henüz belli değil.  O yüzden Kurban bayarmını 4.5 gün olarak hesaplayabiliriz. Kurban hazırlığındaki vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biri olan 2015 kurbanlık fiyatları ile ilgili ayrıntıları da yine haberimizde bulabilirsiniz

KURBAN BAYRAMI 2015

Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutladığımız bir bayramdır Kurban Bayramı. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.
Kurban Bayramı, birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir ve Ramazan Bayramı ile beraber en önemli iki dini bayramdan biridir.Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

2015 Arefe günü 23 Eylül Perşembe günü başlıyor. Fakat tam gün tatil olup olmadığı henüz belli değil. Bu sebeple Kurban Bayramı tatilini 4.5 gün planlamanızda fayda var.
2015 Kurban Bayramı Tatilinin Birinci günü 24 Eylül 2015 Perşembe günü tam gün resmi tatildir.
2015 Kurban Bayramı Tatilinin İkinci günü 25 Eylül 2015 cuma günü tam gün resmi tatildir.
2015 Kurban Bayramı Tatilinin Üçüncü günü 26 Eylül 2015 Cumartesi günü tam gün resmi tatildir.
2015 Kurban Bayramı Tatilinin Dördüncü günü 27 Eylül 2015 Pazar günü tam gün resmi tatildir.

2015 YILI RESMİ TATİLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


2015 YILINDAKİ MÜBAREK GÜNLER 
Regaib Kandili: 23 Nisan 2015 Perşembe
Miraç Kandili: 15 Mayıs 2015 Cuma
Berat Kandili: 1 Haziran 2015 Pazartesi
Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe
Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi
Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma – 19 Temmuz 2015 Pazar
Kurban Bayramı: 24 Eylül Perşembe – 27 Eylül 2015 Pazar

2015 KURBANLIK FİYATLARI


Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları : 5 bin ile 8 bin arası
Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları : 700 ile 1200 TL arasında
Canlı hayvan kilosu 10-15 TL arası olacağı düşünülüyor.
Büyükbaşta fiyat 5 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 700 TL ile 1.100 TL arasında değişecek. Canlı hayvanın kilosunun 10-15 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.
Geçen yıl 250 TL den başlayan küçükbaş fiyatları bu yıl 450 TL den başlıyor.
Ankara'da sektörün temsilcileri ile etkinlikte buluşan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Bılıkçı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 77,5 milyon nüfusunun yanı sıra yıllık 37 milyon kişiyi bulan turistin et tüketiminin karşılandığına işaret ederek, ülkede artan hayvan sayılarına ve gelişen kırmızı et üretimine rağmen kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulamadığından yakındı. Bılıkçı, söz konusu artışı yem ve yem hammaddelerinde görülen artışa bağlamanın doğru olmayacağını, sorunun ana kaynağının Türkiye'de canlı besi başlangıcı hayvan sayısının az olması ve dolayısıyla besi başlangıcı canlı hayvan fiyatlarının yüksekliği olduğunu kaydetti.

KURBAN BAYRAMI'NDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Kurban Bayramı'nda dikkat edilecek husulsarı şöyle:
* Güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı ve kahvaltı her besin ögesini içerir nitelikte olmalıdır.
* Etlerin yanında kan şekerini hızlı yükselten beyaz ekmek, pilav, makarna yerine tam buğday ekmeği ve bulgur pilavı tercih edilmelidir.
* Ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine, sütlü tatlıları veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
* Günde 1 porsiyondan fazla tatlı tüketmemeye özen gösterilmelidir.
* Bayram süresince günde 10-12 bardak su içilmelidir.
* Meyve suları, asitli/gazlı içecekler yerine açık çay, bitki çayları veya ayran tüketilmelidir. Fazla çay ve kahve tüketimi yerine bitki çayları tercih edilmelidir.
* Gaz, hazımsızlık ve şişkinlik şikayetleri için rezene, anason, kimyon, tarçın, papatya ve melisa bitkilerinden yardım alınabilir.
* Fiziksel aktivitelere bayram boyunca da dikkat edilmeli, günlük tempolu yürüyüşlere devam edilmelidir.
* Tuz tüketimi sınırlandırılmalıdır.