2015 DGS Sonuçları belli oldu ÖĞREN - ÖSYM ( DGS SONUÇLARI SORGULA)

2015 DGS Sonuçları belli oldu ÖĞREN - ÖSYM ( DGS SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2015 DGS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM - DGS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız. Merakla beklenen DGS sınav sonuçları sorgula

2015 DGS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM - DGS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız. Merakla beklenen DGS sınav sonuçları sorgula nbsp;DGS sınav sonuçları açıklandı! 2015 DGS sınav soruları ve cevaplarına bakabilirsiniz. DGS puanınızı hesaplamak için haberimizde ki link'e tıklayabilirsiniz. nbsp;Dikey Geçiş Sınavı'nda ön lisans mezunları lisans eğitimine geçebilmek için 26 Temmuz tarihinde yapılan sınavda ter döktüler.2015 DGS sınavına giren adaylar artık merakla 2015 DGS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.2015 DGS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

DGS SONUÇLARI TIKAL ÖĞREN - ÖSYM nbsp;

DGS PUAN HESAPLAMA

DGS SINAV SORU VE CEVAPLARI nbsp;

nbsp;Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 26 Temmuz'da yapılan DGS değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi Adaylar sınav sonuçlarını, https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KİMLER DGS'YE GİREBİLİR?

DGS'ye bir yüksekokul programını o yıl bitirecek öğrenciler (Son sınıfta veya beklemeli olup o yıl içinde okulu bitirme olasılığı kuvvetli olanlar) ve son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilirler. Yani Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'ye girebilmek için staj yapmış olmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak DGS'yi kazanmış bir adayın 4 yıllık bir lisans programına kayıt yaptırabilmesi için stajını yapmış olması zorunludur. Not ortalaması zorunluluğu bulunmamaktadır. DGS başvuru şartları aşağıda ayrıca belirtilmiştir.

DGS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) ön lisans başarı puanı

c) 2015-DGS puanları yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. nbsp;

nbsp;Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçen yıl, açıköğretim adalet ön lisans programı mezunlarının DGS kapsamında hukuk fakültelerine yerleşme kontenjan sayılarını düşürmüştü. 2014 DGS Kılavuzu'nda 900. koşulla getirilen uygulamayla ilgili öğrenciler, Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmış, Nisan 2015'te Danıştay, kontenjan sayısına kısıtlama getiren düzenlemenin yürütmesini durdurmuştu.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında yargı kararının uygulanması yönünde kararın alınmasıyla adalet açıköğretim önlisans programlarından mezun olarak 2014-DGS'de tercih yapma hakkı bulunan adaylar, 25-29 Haziran 2015 tarihleri arasında tercihlerini yaptılar. Bu yıl, 2014-DGS Kılavuzu'nda yer alan 900 koşulu koşullardan çıkarıldı. YÖK ayrıca eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacıyla hukuk, ilahiyat, bilgisayar mühendisliği gibi bazı bölümlerin kontenjanlarını azalttı.

2014-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2015-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0.45 katsayısı ile çarpılacak. 2015-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2016-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0.45 katsayısıyla çarpılacak.

ADALET: Hukuk

ANESTEZİ: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve sağlık Hizmetleri.

AŞÇILIK: Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Yönetimi.

BANKACILIK VE SİGORTACILIK: Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık. Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, işletme, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası. Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme.

BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ: Basın ve Yayın. Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Grafik. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, iletişim Bilimleri,

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VE OPERATÖRLÜĞÜ BÖLÜMLERİ: Bilgisayar Müh., Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğret., Bilişim Sistemleri Mühendisliği. Fizik, İstatistik, Meteoroloji Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği.

ÇOCUK GELİŞİMİ: Çocuk Gelişimi. Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği.

FİZYOTERAPİ: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon,

MODA TASARIMI: Moda ve Tekstil Tasarımı. Tekstil, Tekstil Mühendisliği.

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ: Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Sivii Hava Ulaştırma işletmeciliği, Ulaştırma ve Lojistik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...