HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya, Suriye'ye 6 savaş uçağı gönderdi

/ Kaynak: DHA
Rusya, Suriye'ye 6 savaş uçağı gönderdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Rusya, Suriye krizi öncesi imzalanan anlaşmalar çerçevesinde Suriye'ye 6 adet MiG-31 savaş uçağı gönderdi.

Rusya haber ajansı Sputnik'in Arapça servisinde yer alan habere göre MiG-31 savaş uçaklarının Şam'da bulunan Mezze askeri havaalanına indiği kaydedildi. Sevkiyat Rusya ve Suriye arasında 2007'de imzalanan ve 8 adet MiG-31 satışını öngören anlaşma çerçevesinde gerçekleştirildi. Yüksek irtifa önleme uçağı olarak bilinen MiG-31'ler sahip oldukları gelişkin radarlarla 200 kilometrelik bir hava sahasını kontrol altında tutabiliyor. Ana görevi yüksek irtifada keşif ve saldırı önleme olan MiG-31'ler dünyanın en hızlı savaş uçakları arasında yer alıyor.
Suriye krizinin çözümüne yönelik muhalefetle görüşmelerini sürdüren Moskova, Cenevre 3'ün toplanması için yeni bir süreç başlatıyor. nbsp;Terör örgütü IŞİD'le mücadelede Suriye ve Irak hükümetleri, Kürt yönetimi ve bölge ülkelerinin yer aldığı ortak bir koalisyon kurulmasını isteyen Moskova, yarın da İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'i ağırlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...