Okullar ne zaman açılacak? İşte OKULLARIN açılacağı tarih

Okullar ne zaman açılacak? İşte OKULLARIN açılacağı tarih

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu okulların ne zaman açılacağını açıkladı. İşte okulların açılacağı o tarih

Başbakan Ahmet Davutoğlu okulların ne zaman açılacağını açıkladı. Okullar 28 EYLÜL'DE açılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu milyonlarca öğrencinin beklediği tarihi açıkladı. Okullar normal şartlarda 14 Eylülde açılacaktı fakat turizmciler Kurban bayramı dolayısıyla bu tarihin ertelenmesini istiyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı konuşmada okulların açılış tarihinin ertelendiğini açıkladı böylece nbsp;Okulların açılacağı tarih 28 Eylül olarak belirlendi. nbsp;

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİHİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Okullar ne zaman açılacak? İşte OKULLARIN açılacağı tarih
BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bugün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyu Başbakan Davutoğlu'na sunacaklarını açıkladı. nbsp;

nbsp;'KURBAN BAYRAMI'NDAN SONRAYA BIRAKILSIN

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül'de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

nbsp;"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı'ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."

nbsp;Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un babasının vefatı nedeniyle nbsp;biraraya gelemediklerini belirterek bildiriyi okuyan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, okulların açılış tarihlerinde ilk kez değişiklik olmayacağını, daha önce köy okullarının tarıma destek amacıyla erken kapatıldığını hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...