2015 - Kurban Bayramı Ne Zaman (KURBAN BAYRAMI)

2015 - Kurban Bayramı Ne Zaman (KURBAN BAYRAMI)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kurban bayramı ne zaman, kurban bayramı tarihi. Türk Kızılayı, bu seneki kurbanlık fiyatlarını açıkladı. İşte Kurban Bayramı tarihi ve detayları...

Kurban bayramı ne zaman, kurban bayramı tarihi. Türk Kızılayı, bu seneki kurbanlık fiyatlarını açıkladı. İşte Kurban Bayramı tarihi ve detayları...Kurban bayramı ne zaman tatili kaç gün sürecek sorularının yanıtı geldi. 2015-kurban bayramı 24 Eylül Perşembe günü başlayacak 27 Eylül Pazar günü sona erecek. Kurban bayramı arefe günü ise okullar ve resmi kurumlar yarın gün açık olacak. Peki kurban bayramı tatili uzayacak mı diye merak edenler için henüz bir açıklama yok.

Kurban Bayramı tatili ne zaman, tatil kaç gün olacak? sorusu bu sıralar herkesin dilinde. Kurban Bayramı 23 Eylül Çarşamba günü başlayacak, 27 Eylül Pazar günü bitecek. Kurban Bayramı hakkında merak ettiğiniz her şey bu haberde. Okulların kurban bayramından sonra açılacak olması vatandaşın tatil planlarını değiştirdi. Okulların bayram sonrası 28 Eylül Pazartesi günü açılması tatil planlarını uzattı. Tatilini bir hafta daha uzatacak olan vatandaşlar kurban bayramı tatilinde memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmeyi hedefliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

AREFE: 1/2 GÜN nbsp;23 EYLÜL ÇARŞAMBA

1. GÜN nbsp; 24 EYLÜL PERŞEMBE

2. GÜN nbsp; 25 EYLÜL CUMA

3. GÜN nbsp; 26 EYLÜL CUMARTESİ

4. GÜN nbsp; 27 EYLÜL PAZAR

- Türk Kızılayı, Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara toplam 18 ülkede kurban kesimi gerçekleştirecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın ihtiyaç sahibi insanlara yıl boyunca yardım elini uzattığını, yurtiçinde ve yurtdışında başarılı insani yardım operasyonları yürüttüğünü belirtti.

"Kurban'da Kızılay Modeli" ile 2007 yılından bugüne kadar vekalet sahiplerinin bağışladığı kurbanlıkların etinin ihtiyaç sahiplerinin sofrasına yıl boyu ulaştırıldığını anlatan Akar, "Kurbanlıkların etlerini işleyerek konserve kuşbaşı ve kıyma haline getiriyor, bunları ülkemizin dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine, şubeler aracılığıyla dağıtıyoruz" dedi.

Akar, 2007 yılından bu yana başarılı bir şekilde uygulanan "Kurban'da Kızılay Modeli"nin tesadüfi bir proje olmadığını, vekalet sahiplerinin güvenli bir yöntem arayışına cevap olarak ortaya çıktığını ifade ederek, "Üç gün içinde kurbanın kesilmesi şart. Kesimin hemen ardından ise ya ihtiyaç sahibine ulaştırılması ya da soğuk hava depolarında stoklanması gerekiyor. Stoklama yapmak pek mümkün değil çünkü Türkiye'de böyle bir sistem henüz mevcut değil. Çözüm, kurbanda kesimi yapılan kurbanlıkların etlerini işlemek ve yıl boyunca ihtiyaç sahibine dağıtmak. 'Kurban'da Kızılay Modeli' tam olarak bunu sağlıyor" şeklinde konuştu.

Et ve Süt Kurumunun modern kombinalarında veterinerler, gıda mühendisleri ve din adamlarının gözetiminde kesilen kurbanlıkların, yine aynı tesislerde işlemden geçirildiğini, kuşbaşı ve kıyma olmak üzere kavurma yapılarak konserve haline getirildiğini anlatan Akar, şunları kaydetti:

"Konserveleme işlemi bittikten sonra Et ve Süt Kurumundan teslim aldığımız kurban etlerini Türkiye genelindeki yaklaşık 700 şubemize gönderiyoruz. Her konserve kutusu 800 gram ağırlığında. Şubelerimiz tespit ettikleri ailelere bu kutulardan dağıtıyorlar. Vatandaşlarımız bu etleri kullanarak onlarca çeşit yemek hazırlayabiliyorlar. Modelimiz sadece Türkiye'de değil, diğer Müslüman ülkelere de örnek oldu. Modelimizi uygulamak isteyenler var ve önümüzdeki yıllarda daha fazla dikkat çekeceğini düşünüyoruz."

- Yurt dışında 18 ülke

Türk Kızılayı'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışında kurban kesimi gerçekleştireceğini aktaran Akar, "Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara 18 ülkede kurban kesimi gerçekleştireceğiz. Türk Kızılayı olarak şimdiden ihtiyaç sahibi ailelerin tespitine başladık. Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika'da kurban kesimi yapacak olan Kızılay, yüz binlerce insanın sofrasına kurban bereketini taşıyacak" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın, kurban kesiminin hemen ardından vekalet sahiplerine SMS ile geri bildirimde bulunduğunu hatırlatan Akar, "Yurt içinde kesimi yapılan kurban etlerinden ise vekalet sahiplerine bir kutu konserve, kurban faaliyeti film DVD'si ve teşekkür belgesi gönderiyor. 168 Çağrı Merkezinden günün tamamında bağışları alıyoruz" dedi.

Kurban Bayramı'na yaklaşık 1 ay kala fiyatlar da yavaş yavaş belirlenmeye başlandı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Yağmur, kurban fiyatlarında geçen yıla oranla çok fazla bir artış beklemediklerini kaydetti. Geçen yıl küçükbaş kurbanlığın kilosunun 12 liradan satıldığını bu yıl da en fazla 13 lira olmasına beklediklerini, büyükbaş kurbanlıkların ise geçen yıl olduğu gibi gibi 5 bin ile 8 bin arasında değişeceğini belirten Başkan Yağmur, "Küçükbaş kurbanlıklar bu yıl 500 ile bin 300 arasında değişen fiyatlarda olacak. Vatandaş 500 liraya bile kurban bulabilecek" dedi. nbsp;

Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde küçükbaş ve büyükbaş 1.5 milyon hayvanın kesildiğinin tahmin edildiğini anlatan Yağmur, "Kurbanda dişi kesilmez. Kesinlikle vatandaşlar bu yanlışa düşmesin. Çünkü dişi hayvan kesildiğinde bir 10 yıl sonra kesecek hayvan bulamayız.Bakanlık, Türkiye de 6 milyonun üstünde küçükbaş, 10 milyonun üstünde de büyükbaş hayvan var diyor. Bu nedenle kurban fiyatında bir artış beklemiyoruz" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...