Dünyanın ilk gökyüzü havuzu Londra'da yapılıyor

Dünyanın ilk gökyüzü havuzu Londra'da yapılıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dünyanın ilk gökyüzü havuzu, İngiltere Londra'da bir konut projesinin onuncu katında hayata geçirilecek.

İngiltere'nin Londra şehrinde iki bina arasında 10'uncu kata kurulacak olan "Sky pool" (gökyüzü havuzu) isimli bu yüzme havuzu dünyada bir ilk olacak. Londra semalarında havada süzülme hissi yaşatacağını belirttiği gökyüzü havuzu projesinn 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.
HAVUZ 25 METRE UZUNLUĞUNDA
İki bina arasında köprü gibi konumlanacak olan yüzme havuzu 25 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak . Tamamı cam olarak tasarlanan havuzun derinliği ise 3 metre olarak planlandı.
FİYATLAR 960 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR
"Sky pool" fikri, inşaatı gerçekleştiren Ballymore Group isimli holdingin CEO'su Sean Murlyan tarafından ortaya atılmış. İlk bölümü 2012 yılında staışa açılan konut projesinde yer alan dairelerin tamamı alıcı bulurken fiyatlar ise 940 bin dolardan (yaklaşık 2 milyon 768 bin lira) başlangıç gösteriyor. Dünyanın ilk gökyüzü havuzuna sahip olacak projenin ikinci kısmının ise eylül ayında satışa açılması bekleniyor.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...