27 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları, Perşembe reyting sonuçları!

27 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları, Perşembe reyting sonuçları!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

27 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları belli oldu. 27 Ağustos reyting de hangi kanal birinci oldu? İşte 27 Ağustos Perşembe reyting sonuçları.

27 Ağustos Perşembe Reyting Sonuçları belli oldu. 27 Ağustos reyting de hangi kanal birinci oldu? İşte 27 Ağustos Perşembe reyting sonuçları. Reyting, televizyon izleyicilerinin tercihleriyle oluşan izlenme payının paylaştırılması ile oluşturulan sıralamadır. Bu sıralamanın oluşturulması için yapılan değerlendirme kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, o gece ya da o gün en fazla izlenen programların listelenmesini sağlar.

REYTİNG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Reyting sisteminin amacı
Reyting sistemi kanallar ve reklam şirketlerinin kullanımı için geliştirilen bir sistemdir. Reyting sisteminin izleyiciye bir faydası ya da etkisi yoktur. Reyting değerlendirmesi sonucunda oluşturulan sıralama sayesinde kanallar ve reklam şirketleri yayın planlarını şekillendirir. Reyting sıralaması ile elde edilen sıralamaya göre kanallar hedefi tutturamayan program yada dizilerin yayın hayatına son verir ya da gün ve saatinde değişikliğe gider. Reklam şirketleri ise reklamlarını özellikle sıralamada üst sıralarda yer alan program, dizi ve kanallara üst sırada oldukları saatler arasında vermeye çalışır.

Total ve AB grubu ne anlama gelir?
Reklam şirketleri televizyon kanallarına ve programlara reklam verirken hedef kitleye en kolay nasıl ulaşabileceğini düşünerek plan yapar. İşte bu amaçla reyting sıralamaları çeşitli gruplara ayrılarak sunulur. Bu gruplar, eğitim seviyesi ve gelire bağlı olarak belirlenmiştir. Toplamda 4 grup vardır. Bunlar: A/B, C1, C2 ve D/E. Bunların hepsinin toplamı ise TOTAL olarak adlandırılmıştır. Reklam şirketleri bu gruplara göre hedef kitle belirleyerek reklamlarını buna göre verirler. Böylece hedef kitleye doğrudan ulaşmış olurlar.

Kanal sıralaması nasıl yapılır?
Reyting sonuçları oluşturulurken programların yanı sıra kanallar da değerlendirmeye alınır. Bu değerlendirme programlar için yapılan değerlendirmeden bir yönüyle farklıdır. Programların değerlendirilmesinde tüm gün boyu izleyici tercihlerine bakılırken; kanal değerlendirmesinde sadece Prime-time sonuçlarına bakılır. Prime-Time televizyonun en çok izlendiği saat 20.00-23.00 aralığıdır. Bir de PT1 ve PT2'den bahsediyoruz. PT1 20.00-22.00 arası kuşağıdır. Yani Prime-Time kuşağının ilk bölümüdür. 22.00 ve sonrasına ise PT2 diyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...