İsrailli cani bakan: 'O çocuk öldürülmeliydi'

İsrailli cani bakan: 'O çocuk öldürülmeliydi'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, küçük Temim hakkında, "Askerler o çocuğu öldürmeliydi" ifadelerini kullandı.

Alçılı koluna ve haykırışlarına rağmen İsrail askerinin, kayaların arasında sıkıştırdığı küçük Temimi annesi ve 2012'de “İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız” olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtulmuştu. Eski ordu sözcüsü olan Kültür Bakanı Miri Regev, adeta katliam çağrısı yaparak, aileye ateş açılması gerektiğini savundu. Regev, "eli kolu bağlı" olduğunu savunduğu askerlere ateş açma yetkisi istedi.
TEMİM YALNIZ DEĞİL
Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde cuma günü İsrail askerinin gözaltına almaya çalıştığı 12 yaşındaki Muhammed et-Temimi'nin ailesine çok sayıda kişi destek oldu. Yerli ve yabancı eylemcilerden oluşan onlarca kişi, Temimi ailesinin evinin yakınlarında çadır kurarak aileye destek verdi. Eylemcilerden Muhammed et-Temimi, İsrail güçlerinin aile fertlerini gözaltına almasına izin vermeyeceklerini belirterek, “yapmaları gereken aile fertlerini gözaltına almak değil çocuğa saldıran İsrail askerine mukayyet olmaktı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...