2015 KYK Yurt Sonuçları açıklandı (KYK YURT SONUÇLARI SORGULA TIKLA)

2015 KYK Yurt Sonuçları açıklandı (KYK YURT SONUÇLARI SORGULA TIKLA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

KYK Yurt Sonuçları Belli Oldu Mu? KYK Yurt Sonuçları Sorgula Tıkla Öğren. Peki başvuru yapanlar için KYK yurt sonuçları açıklandı mı?Detaylar haberimizde

KYK Yurt Sonuçları Belli Oldu Mu? KYK Yurt Sonuçları Sorgula Tıkla Öğren. Peki başvuru yapanlar için KYK yurt sonuçları açıklandı mı? Tüm detaylar haberimizde... Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2015-2016 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt başvuruları sonuçlandı.Öğrenciler, başvuru sonuçlarını YURTKUR'un resmi web sitesi "www.kyk.gsb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.
YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 4-11 Eylül'de "e-devlet, https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler ayrıca kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecek.

Her sene binlerce üniversite öğrencisinin yurt ve barınma problemine çözüm sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin burs problemine de ışık tutmaktadır. Bu bağlamda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine hem burs hem de kredi gibi maddi yönden destek vermektedir.
Genellikle, KYK yurt başvuru ve sonrasındaki yurt kayıt işlemlerinin ardından, yine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen burs ve kredi başvuruları başlatılmaktadır. Bu sene de, yine KYK yurt başvurularının belli olup, kayıtların tamamlanması ile KYK bur ve kredi başvurularının başlaması beklenmektedir. Bu konu ile ilgili, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz tam bir tarih belirlenmemiştir. Fakat, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, http://yurtkur.gsb.gov.tr/internet sitesi aracılığı ile KYK burs ve kredi başvurusu tarihlerini duyuracaktır.
KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK yurtlarına başvuru yapan öğrenciler büyük bir merakla yurt sonuçlarına odaklanmış durumdalar. İlk defa üniversiteye kazananlar ilk olarak kalacak yerlerini ayarlamak istiyorlar. KYK yurtları ise öğrencilerin ilk durağı. Peki başvuru yapanlar için KYK yurt sonuçları açıklandı mı?
 

BİMER BAŞVURULARI 

Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal medya üzerinden kurduğu iletişimin yanı sıra Bakanlık İletişim merkezi BİMER'e çeşitli iletişim kanallarından gelen başvuruları da zaman kaybetmeksizin cevaplandırarak, vatandaşlara yardımcı oluyor. Bu yılın ilk 8 ayında BİMER'e 39 bin 959 başvuru ulaştı. Bu başvuruların 25 bin 689'u Başbakanlık İletişim merkezinden geldi. Kurumsal elektronik posta adresine 421 başvuru, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında ise 8 bin 43 başvuru yapıldı. 3071 Sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu üzerinden de 5 bin 806 istek, şikayet ve ihbar niteliğinde başvuru oldu. 

KYK Burs Başvurusu Yapabilme Hakkı Olan Öğrenciler;

•    Ön lisans öğrencileri,

•    Lisans öğrencileri,

•    Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

•    İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

•    Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

•    Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

•    LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

•    Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

•    Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

•    İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI EKİMDE BAŞLIYOR
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvuruları ekimde alınacak. Kredi ve bursa hak kazanan öğrencilere ödemeler, Ocak 2016'dan itibaren gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı, burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntıların ise ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresi ile "@GSBYurtkur" sosyal medya hesabından da yayımlanacağı belirtildi. Üniversite öğrencileri için burs ile kredi başvurularının ekimde başlayacağı bildirilen açıklamada, 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda burs ve kredi kazananlara Ocak 2016'dan itibaren ödeme yapılacağı kaydedildi. Bu yıl itibarıyla 996 bin 312'si öğrenim kredisi, 353 bin 722'si burs olmak üzere toplam 1 milyon 350 bin 34 öğrencinin bu imkandan yararlandığına işaret edilen açıklamada, şu bilgiler verildi: Lisans öğrencilerine aylık 330, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 lira veriliyor. Öğrenciler, kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödemeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor." KYK'nın öğrencilere barınma, kredi ve burs imkanı sağlamanın yanı sıra beslenme yardımı yaptığı kaydedilen açıklamada, kurumun yurtlarında kalan öğrencilerin bu kapsamda ayda 240 lira aldığı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...