Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)

Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dağlıca şehit sayısı belli oldu mu? Genelkurmay, PKK'nın dün Dağlıca'da düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden asker sayısının 16 olduğunu açıkladı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı.Olay, bugün akşam saatlerine doğru Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. 
##tgvideo##

Şehitlerimizin kimlikleri belli oluyor!

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu.


16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük


Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler arasında bulunan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Uzman Çavuş Tolga Artuğ ve Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin baba evine ateş düştü.
 
Erzurum'un Olur İlçesi Köprübaşı nüfusuna kayıtlı Dağlıca Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit düştüğü haberlerini, Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'nde oturan anne babasının evine giden yetkililer verdi. İstanbul'da bir inşaat şirketinden emekli olup 4 yıl önce akrabalarının da yaşadığı Bursa'ya yerleşen Niyazi Çelikcan ve eşi Fatma Çelikcan, oğullarının şehit haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Haber üzerine Çelikcan Ailesi'nin yakınları eve akın etti.
 
Malatya'da görev yaparken geçici görevle Hakkari'ye giden Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın bir çocuk babası olduğu ve doktor olan eşinin Malatya'da görev yaptığı belirtildi.
 
25 YAŞINDAKİ ASTSUBAY ÇAVUŞUN BABA OCAĞINDA YAS VAR
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in Eskişehir'deki baba ocağına ateş düştü. 
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesi kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında bulunan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehit olduğu haberi, askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir'e verildi. Acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğulan acılı aileyi askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti. Haberi alan şehidin yakınları ve sevenleri de baba ocağına taziye dileklerini iletmek için akın etti.
 
Şehit  Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in bekar ve 3 yıllık astsubay olduğu öğrenildi.

HAKKARİ ŞEHİTLERİNDEN BİRİ BALIKESİR'DEN

Hakkarini'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi.
 
Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.
 
MANİSA'YA İKİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. 
 
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 askerimiz şehit edilmiş ve 6 askerimiz yaralanmıştı. Şehit askerlerin ailelerine acılı haber verilmeye başlandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. Şehitlerden birinin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, diğerinin ise Salihli ilçesinden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere olduğu öğrenilirken, baba ocağına acı haber verildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Dağlıca'daki saldırıda 16 asker şehit oldu.

İşte o açıklama

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.


Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Dün akşam saatlerinde acı haber Dağlıca'dan geldi! Dağlıca'da son durum nedir. Şehit sayısı, yaralı askerler hastaneye kaldırıldı. PKK yine haince saldırdı, dağlıca saldırısında kalleş PKK dün yine hain bir pusu kurarak askerimize saldırdı. Dağlıca'da son durum nedir, detaylar haberimizde.

Yapılan hain saldırıda kaç şehit olduğu konusunda henüz net bir bilgi geçilmedi.

Çukurca'dan yürek yakan bir son dakika haberi geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildiriliyor. Terör saldırısının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Hakkari Yüksekova ilçesinde geçmiş yıllarda PKK'nın baskınlarıyla sıkça gündeme gelen Dağlıca Tabur Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan ve  3 gündür PKK'ya yönelik geniş çaplı bir operasyon hazırlığı sırasında olan TSK unsurları, PKK'nın mayınlı saldırısına maruz kaldı. Saldırıda çok sayıda asker şehit düştü. TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur. Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.”
 
Uzun süreli çatışma
Örgüte yakın internet sitelerinin çatışmanın dün saat 15.00 sıralarında yaşandığını ileri sürse de resmi kaynaklar çatışmanın saat 19.30 sıralarında yaşandığına dikkati çekti. İlk dakikalarda, çatışmalarda 10'u aşkın TSK personelinin şehit olduğu iddiası Ankara'ya ulaştı. Örgüte yakın internet siteleri ise şehit sayısının 14 ya da 15'e ulaştığını ileri sürdü. Ancak hava koşullarının da etkisiyle çatışmaya ilişkin sağlıklı verilere gecenin ilerleyen saatlerine kadar ulaşılamadığı belirtildi. Farklı kaynaklarda şehit sayısının 17'nin üzerinde olduğu bilgileri de yer aldı. Bazı kaynaklarda ise bir yarbay ile 10 komandon da şehit olduğu iddiası da yer aldı.
 
Uçaklar 13 hedefi vurdu
Hava koşullarının zorluğuna karşın, Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan F-4 ve F-16'lar, çatışmaya katılan PKK unsurlarına ait ilk etapta 10 olmak üzere toplam 13 mevziyi tahrip etti. PKK'nın askeri kanadı HPG de saldırıyı yayınladığı bir bildiriyle akşam saat 21.30 sıralarında üstlendi. Önceki gün yapılan aramada, 2 patlayıcı düzeneğinin belirlendiği, bunların güvenlik güçlerince imha edildiği kaydedildi. Dün akşam zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirilen mayının ise yola yeni döşendiğinin tespit edildiği vurgulandı.


Dağlıca'dan ilk haber! 6 askerimiz...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri aracın konvoyun geçişi sırasında patlama yaralanan 6 asker tedavi altına alındı.

Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar'ın (TTZA) geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yol güzergahında döşedikleri mayınları uzaktan kumanda ile patlatmışlardı. Patlama sonrası PKK'lılar tarafından konvoya değişik bölgelerden ateş açmaya başladı. Askerlerin anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada yaralanan G.Ö., C.A., İ.H.Ö., Ö.İ., A.Ş.K. ve M.İ. isimli askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu, bölgede ise çatışmanın devam ettiği belirtildi

Erdoğan: 2000'i aşkın teröristi öldürdük!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu zamana kadar 2 bine aşkın teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğa, PKK'ya yönelik süren operasyonlar ilgili olarak 'Kararlılıkla sona kadar sürecek' mesajı verdi.

"2 BİNİ AŞKIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Erdoğan, Dağlıca'daki hain saldırıyla ilgili olarak da "Bu akşamki olaydan sonra şunu açık ve net bilmeliyiz, Bunun bedelini biz bunlara çok ağır ödetiyoruz ödeteceğiz. Bu zaman kadar 2 bini aşkın teröristi öldürdük. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)
Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.
Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)
Saldırıyı yapan terörist grubuna yönelik hava harekatında F4 ve F16'ların 10 hedefi vurduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca'daki saldırı ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca'da düzenlenen saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Saldırının mayınlı tuzaklarla olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti::
"Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor.
Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)
Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun.

Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin.
Sondakika Dağlıca Haberleri! Dağlıca şehit sayısı Belli Oldu (Dağlıca da Kaç Şehit Var)
Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar"

Başbakan Davutoğlu programını yarıda kesti, Ankara'ya döndü

Başbakan Davutoğlu Konya programını yarıda kesti, Ankara'ya döndü. Davutoğlu, Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısı gündemiyle Ankara'da Güvenlik Zirvesi'ni topladı..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...