2015 Bayram Tatili kaç gün, ne zaman (KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN)

2015 Bayram Tatili kaç gün, ne zaman (KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kurban Bayramı tatili kaç gün. 2015 Kurban Bayramı tatili uzatıldı. Müjdeli haberi bakan verdi. Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün işte detaylar

Kurban Bayramı tatili kaç gün. 2015 Kurban Bayramı tatili uzatıldı. Müjdeli haberi bakan verdi. Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün işte detaylar... Kurban Bayramı tatilinin uzatılacağı müjdesi geldi. Kurban Bayramı tatilinin uzatılacağı müjdesini Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu verdi.Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi tatilin pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacağı ifade edildi.

##tgvideo##

2015 Bayram Tatili kaç gün, ne zaman (KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN)

2015 Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği bayram tatilinin uzayıp uzamayacağı sorusuna yanıt geldi. 15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında toplantısında resmi bayram tatili uzatılacak. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'dan geldi.

Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi tatilin pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacağı ifade edildi. 15 Eylül'de yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında toplantısında resmi bayram tatili uzatılacak. Müjdeli haberi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vahdet gazetesine verdiği röportajda açıkladı.

TATİL 9 GÜNE ÇIKACAK

Yalçın Topçu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi bayramın pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak" dedi.Böylelikle hafta sonu tatili de dahil edildiğinde Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Resmi karar çıkana kadar ise Kurban Bayramı tatili günleri şöyle: 23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak. Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar işbaşı yapılacak.

TATİL 7 GÜNE ÇIKACAK

Yalçın Topçu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi bayramın pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak" dedi. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 7 gün olacak.

Resmi karar çıkana kadar ise Kurban Bayramı tatili günleri şöyle:

23 Eylül'de yarım gün çalışacak olan resmi kuruluşlar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil olacak.

Resmi tatilin sona ermesiyle birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar işbaşı yapılacak.

Bayram günleri:

1.Gün 24 Eylül Perşembe

2.Gün 25 Eylül Cuma

3.Gün 26 Eylül Cumartesi

4.Gün 27 Eylül Pazar

Kurban Bayramı'nın önemi

Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

Sual: Ramazan gibi, kurban bayramının hilali de, dünyanın bir yerinden görülünce, her yerde görülmüş sayılmıyor mu?

CEVAP

İslam Ahlakı kitabında İbni Âbidin hazretlerinden alınarak bildiriliyor ki:

İmam-ı Sübki hazretleri, (Şabanın 30. gecesi hilali gördüğünü bildiren olsa, hesapla da, hilalin bir gece sonra doğacağı tespit edilse, burada hesaba inanılır, çünkü hesapla anlaşılan kesindir. Doğmadan bir gece önce görülmesi imkânsızdır) buyurdu. Şems-ül-eimme Halvanihazretleri de, (Ramazan ayının başlaması, hilalin görülmesiyle olur. Hilalin doğmasıyla başlamaz. Hesap hilalin doğduğu geceyi bildirdiği için, Ramazan ayının başlaması hesapla anlaşılamaz. Herhangi bir yerde hilal görülünce, dünyanın her yerinde oruca başlanır, fakat hac, kurban ve namaz vakitleri böyle değildir. Bunlar, vakitlerinin bir yerde malum olmasıyla, başka yerlerde de böyle olmaları gerekmez) buyurdu. (Redd-ül-muhtar)

Hesaplar doğru yapılırsa, hilalin doğuşunu tespit etmek kolaydır, çünkü Allahü teâlânın nizamında zerre kadar yanlışlık olmaz. Hilal, hesabın bildirdiği saatte doğar, saniye şaşmaz. Hesaptan bir gün önce bayram etmek ilme aykırıdır, yanlıştır, çünkü hesaptan önce hilalin görülmesi imkânsızdır.

2015 Bayram Tatili kaç gün, ne zaman (KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN)

Dinimiz hilalin doğmasını değil, görünmesini esas alır. Hilal görülmedikçe hesapla veya ayları tespit usulleriyle bulunan günde bayram yapılmaz. Ramazan hilali dünyanın herhangi bir yerinde görülünce, orucun başlaması ve Ramazan bayramı her yerde aynı gün olur. Hadis-i şerifte, (Hilali görünce oruç tutun, tekrar görünce orucu bırakın) buyuruldu. Dürer'deki bir hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Herkes oruca başlayınca siz de başlayın, herkes bayram edince, siz de bayram edin!) [Tirmizi, Ebu Davud]

Kurban bayramı böyle değildir. Amerika'da Zilhicce hilali görülse, Türkiye'de görülmese, görüldü kabul edilmez. Yani kurban bayramı Türkiye'de Amerika'dan bir gün sonra olur.

Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi buyuruyor ki:

Şaban ayının 29 çektiği hesapla kesin olarak bilinse, gerçekten de 29 olarak çekse, Ramazanın girişini tespit için hilâl gözetlense, hilâl doğduğu halde, hava bulutlu olduğu için görülemese, Şaban 30 gün olarak kabul edilir. Yine bunun gibi, Ramazan ayının 29 çektiği hesapla kesin olarak bilinse, gerçekte de 29 çekse, hava bulutlu olduğu için Ramazanın 29'unda hilal görülmese, Ramazanı 30'a tamamlamak dinimizin emridir. (Meseleler)

Yine Mustafa Sabri efendinin açıklamasına göre, ay gerçekte 29 gün çektiği halde, otuza tamamlanınca, sanki bayram bir gün sonraya geçmiş gibi olur, fakat Allahü teâlâ öyle emrettiği için, bayram birinci gün değil, ikinci gün oluyor, yani Şevval'in birinde bayram olması gerekirken ikisinde bayram yapılıyor. Kurban bayramı da Zilhiccenin onunda olması gerekirken, on birinde bayram yapılıyor, çünkü Allahü teâlâ böyle emrediyor. Yine Şevval veya Zilkade ayı 29 gündür, fakat bayram bir gün sonra yapılmış oluyor. Bayramın bir gün sonra yapılmasıyla, ay 30 gün çekmiş olmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...