"ABD bana 5 milyar dolar teklif etti"

"ABD bana 5 milyar dolar teklif etti"

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'ten dünyayı şoke eden bir açıklama geldi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, ülkesindeki nükleer denemeleri durdurması için dönemin ABD Başkanının kendisine beş milyar dolar teklifte bulunduğu ancak ulusal çıkarlar için parayı reddettiğini ileri sürdü.


Çiftçilerin toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan Şerif, "Nükleer denemeleri durdurmak için dış baskıyı reddederek, ülkenin onuru ve çıkarı için karar vermiştim. Eski ABD Başkanı defalarca bana telefon ederek nükleer denemelerden vazgeçmem için 5 milyar dolar para teklifinde bulunmuştu" dedi.


Ülkede terör eylemlerinin azaldığını ve iktisadi durumun olumlu yönde geliştiğini belirten Şerif, ABD'nin nükleer denemeler konusunda baskısını reddettiğini söyleyerek, "Bana o zaman dediler ki biz Hindistan'a baskı yapacağız, ben dedim ki önce Hindistan'a sorun, sonra bize gelin" değerlendirmesinde bulundu. Şerif, hükümetin tarım alanına öncelik verdiğini, Pakistan'da çiftçilerin sorunlarına yönelik yaklaşık 3,4 milyar dolarlık bir yardım paketi hazırlandığını açıkladı.


Şerif, şunları belirtti: "Tarımsal alanında kalkınma için çiftçilerin ürünlerin sigortası, elektrik fatura ödemelerinde kolaylık, banka borçlarının geri ödenmesi ve hafif faiz oranda alımı ve modern tarımsal aletler, makinelerin ithalatı için gümrük ve gelir verginin kaldırımını kapsayan 341 milyar rupilik yardım paketi bugün kabine toplantısında onaylandı." Hindistan'ın 12 Mayıs 1998'de gerçekleştirdiği nükleer denemelerin ardından Pakistan da aynı yıl 28 Mayıs'ta beş başarılı girişim yaptığını açıklamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...