Tuğrul Türkeş AK Parti'den aday oldu (İŞTE AK PARTİ ADAY LİSTESİ)

Tuğrul Türkeş AK Parti'den aday oldu (İŞTE AK PARTİ ADAY LİSTESİ)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Tuğrul Türkeş AK P arti'den aday oldu. AK Parti aday listesi YSK'ya ulaştı. İşte AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerindeki aday listesi. AKP ADAY LSİTESİ

Tuğrul Türkeş AK P arti'den aday oldu. AK Parti aday listesi YSK'ya ulaştı. İşte AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerindeki aday listesi. AKP ADAY LSİTESİ... Tuğrul Türkeş MHP'den istifa etti. Tuğrul Türkeş kimdir, hakkında detaylı bilgiler ve istifa açıklaması haberimizde Tuğrul Türkeş biyografi... Türkeş yaptığı yazılı açıklamada, "MHP'de gelişen şartlar ve Türk siyasetinde içinde bulunduğumuz durum itibariyle MHP üyeliği ve TBMM grubu üyeliğinden istifa ettim" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YSK çıkışı yaptığı açıklamada, "Saat 16.38 itibariyle YSK'ye teslim ettik. Hayırlı olsun. 312 adayımız yeniden aday gösterildi. 481'i erkek aday, 69 adayımız kadın adaydır. 7 Haziran'da milletvekili seçilen, aday gösterilen arkadaşlarımızdan 312'si yeniden bu seçimde aday gösterilmiştir. Faruk Çelik çok değerli ve çalışkan bir arkadaşımızdır. Kendisi Şanlıurfa 1.sıradan adaydır. Şanlıurfa'ya hizmetleri olacak bir arkadaştır. Kendisinin Şanlıurfa'dan rahatsız olma gibi bir durumu yoktur. Bunlar dedikodudan ibarettir. Sayın Başbakanımız Konya'dan 1.sıra adaydır. Kendisine memleketinden büyük destek bekliyoruz. Sayın Tuğrul Türkeş Ankara ikinci bölgeden adayımız oldu, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu...

İŞTE AK PARTİ'NİN ADAY LİSTESİ...

Ahmet Davutoğlu- KONYA

Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Mücahit Arlan, Ertan Aydın - ANKARA

Mehdi Eker, Ali Sarıkaya, İsmail Kahraman (1.Bölge 1.sıra)- İSTANBUL

Beşir Atalay- VAN

Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş- KAYSERİ

Mahir Ünal- Veysi Kaynak, Nursel Reyhanoğlu - KAHRAMANMARAŞ

Efkan Ala- BURSA

Taha Özhan - MALATYA

Bülent Turan, Ayhan Gider - ÇANAKKALE

Binali Yıldırım- İZMİR

Ömer Çelik- ADANA

Faruk Çelik - ŞANLIURFA 1.sıra

Mehmet Şimşek (1.sıra) - GAZİANTEP

Recep Akdağ- ERZURUM

Cevdet Yılmaz- BİNGÖL

Galip Ensarioğlu- DİYARBAKIR

Bekir Bozdağ- YOZGAT

Lütfi Elvan - MERSİN

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ve TBMM Grubu üyeliğinden istifa eden Tuğrul Türkeş 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den Ankara ili adayı olduğunu açıkladı.

Tuğrul Türkeş AK Parti'den teklif aldı mı?

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 40 dakika kalmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Adaylık başvurusu yaptığınızla ilgili haberler var, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Türkeş, "Onun süresi geçti diye biliyorum. Bugün haber trafiğini kuvvetlendirdiğimi biliyorum, fakat Sayın Başbakan'a Başbakanlık'taki bir konuyla ilgili bir arzım vardı, onun için geldim. Gelişimin AK Parti'yle bir alakası yok" cevabını verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti'nin milletvekili adayı olması için teklifte bulunup bulunmadığına ilişkin, "Hayır, başka bir konuyu konuştuk. Devletin bir işi vardı, onu arzetmem gerekiyordu, onun için geldim" dedi. "Geldiğim yer AK Parti Genel Merkezi olduğu için heyecanlığınızı biliyorum" diyen Türkeş, "Medyayı daima heyecan içinde tutmakta fayda vardır" ifadesini kullandı.

ADANA'DAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞI İDDİALARI

AK Parti'nin Adana'dan milletvekili adayı olacağı iddialarını cevaplayan Türkeş, "MHP'deki her adaylığımda da bu tip spekülasyonlar çıkmıştır. Hiçbirinin aslı çıkmamıştır. Bu arada MHP, Yurtiçi Kargo ile bana ihraç kararı yolladı, sağolsunlar, nihayet. Kendilerine Yurtiçi Kargo ile cevap vermeyeceğim. Medya ile cevap vereceğim" açıklamasında bulundu.

MHP'den ihraç edilip edilmediğini sorulması üzerine ise Türkeş, "Hayır, usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir. Ben, yasama görevi üstlenmiş bir milletvekili olarak anayasal bir görevi üstlendim. Bunu, ancak MHP TBMM Grup Disiplin Kurulu buna karar verir. O toplanmadı. Parti tüzüğümüze göre de Sayın Genel Başkanın 'öfkelendim attım' demesi mümkün değil. Onda da Merkez Yürütme Kurulu'nun kararı olması gerekir ki MYK böyle bir toplantı yapmadı. O da usulsüz. Onun için öfkeyle kalkan zararla oturur, orada birşey yok" diye konuştu.

Türkeş, ihraç kararına ilişkin olarak çok yakında cevap vereceğini dile getirdi.Başka bir gazetecinin, "YSK'ya yarın 17.00'de aday listeleri verilecek, herhangi bir partiden teklif aldınız mı?" sorusunu Türkeş, "Almadım" şeklinde cevapladı.Türkeş, AK Parti'nin teklifinin olup olmadığına ilişkin olarak, "Bu konuları konuşmayalım" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan gelen teklifi yazıyla kabul ettiğini iletti. Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, bu görüşmede teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya bu şekilde cevap verdiği için kendisine teşekkür etti.

Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de yine teşekkürlerini iletti. Kendisiyle de nasıl bir görevledirme yapılacağına ilişkin görüşme gerçekleştirmeleri bekleniyor.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR 

Tuğrul Türkeş ya da tam adı ile Deniz Yıldırım Tuğrul Türkeş,[1] (d. 1 Aralık 1954, İstanbul), Türk iktisatçı, siyasetçi ve iş adamı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23., 24. ve 25. Ankara milletvekili ve MHP eski Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. 28 Ağustos 2015'te, Kasım 2015 genel seçimleri öncesi kurulan geçici hükûmette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu nedenle MHP disiplin kuruluna sevk edilerek 5 Eylül 2015'te MHP'den ihraç edildi.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Siyaset

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı.22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.26 Ağustos 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul etti. Bu karar nedeniyle MHP disiplin kuruluna sevk edilmiştir. 5 Eylül 2015'te MHP'den ihraç edildi.28 Ağustos 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Seçim Hükümetine Başbakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...