AK PARTİ Aday Listesi açıklandı -2015 TIKLA (İŞTE AK PARTİ ADAY LİSTESİ YSK)

AK PARTİ  Aday Listesi açıklandı -2015 TIKLA (İŞTE AK PARTİ ADAY LİSTESİ YSK)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti adayları bugün saat 17.00'da açıklanıyor. İstanbul ,Ankara ve İzmir AK Parti milletvekili adayları kimler? AK Parti aday listesi burada olacak

AK Parti adayları bugün saat 17.00'da açıklanıyor. İstanbul , Ankara ve İzmir AK Parti milletvekili adayları kimler? AK Parti adayları listesi açıklandığı an tg.com.tr'de olacak. AK Parti adayları tam listesi bugün YSK'ya teslim edilecek ve AK Parti'nin kesin aday listesi saat 17.00'dan sonra kamuoyuna açıklanacak. İstanbul , Ankara ve İzmir 1. bölge , 2. bölge ve 3.bölge milletvekili adayları listelerin tesliminden sonra ortaya çıkacak. AK Parti 1 kasım erken seçim milletvekili adayları listesinde büyük değişiklikler bekleniyor. AK Parti adayları listesi açıklandığı anda burada olacak. 

##tgvideo##

İŞTE AK PARTİ ADAY LİSTESİ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YSK çıkışı açıklama yapıyor;

- 16.38 itibariyle YSK'ye teslim ettik. Hayırlı olsun. 461'i erkek aday, 69 adayımız kadın adaydır. Faruk Çelik çok değerli ve çalışkan bir arkadaşımızdır. Kendisi Şanlıurfa 1.sıradan adaydır. Şanlıurfa'ya hizmetleri olacak bir arkadaştır. Kendisinin Şanlıurfa'dan rahatsız olma gibi bir durumu yoktur. Bunlar dedikodudan ibarettir. Sayın Başbakanımız Konya'dan 1.sıra adaydır. Kendisine memleketinden büyük destek bekliyoruz.

Ahmet Davutoğlu- KONYA

Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Cemil Çiçek, Ali Babacan, Mücahit Arlan, Ertan Aydın - ANKARA

Mehdi Eker, Ali Sarıkaya, İsmail Kahraman (1.Bölge 1.sıra)- İSTANBUL

Beşir Atalay- VAN

Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş- KAYSERİ

Mahir Ünal- Veysi Kaynak, Nursel Reyhanoğlu - KAHRAMANMARAŞ

Efkan Ala, Mehmet Müezzinoğlu - BURSA

Taha Özhan - MALATYA

Bülent Turan, Ayhan Gider - ÇANAKKALE

Binali Yıldırım- İZMİR

Ömer Çelik- ADANA

Faruk Çelik - ŞANLIURFA 1.sıra

Mehmet Şimşek (1.sıra) - GAZİANTEP

Recep Akdağ- ERZURUM

Cevdet Yılmaz- BİNGÖL

Galip Ensarioğlu- DİYARBAKIR

Bekir Bozdağ- YOZGAT

Lütfi Elvan - MERSİN

AK PARTİ TAM ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ 

MHP ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLA 

AKP KESİN ADAY LİSTELERİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye, 26. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere 1 Kasım 2015 tarihinde seçime gidiyor. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim takvimi işliyor. 18 Eylül tarihi milletvekili adayları listesinin ortaya çıkması açısından kritik önemde. AKP, MHP, CHP ve HDP milletvekili kesin aday listelerini saat 17.00'a kadar YSK'ya teslim etmek zorundalar. Listeler YSK'ya teslim edildikten sonra partiler tarafından kamuoyuna açıklanacak. 

Yüksek Seçim Kurulu YSK AK Parti, MHP, CHP ve HDP başta olmak üzere tüm partilerin kesin aday listelerini 28 Eylül'de ilan edecek. Listelerin kesinleşmesinin ardından ilk olarak 8 Ekim'de yurdışında oy verme işlemi başlayacak. 

ORC SON SEÇİM ANKETİNİ AÇIKLADI 

ORC'nin anketine göre, bu pazar günü seçim olsa AK Parti yüzde 44 oy oranı ile birinci parti. HDP'deki kan kaybı ise sürüyor. 

ORC'nin 12-15 Eylül 2015 tarihleri arasında 32 ilde toplam 2 bin 760 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı araştırmada, “Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna yüzde 44 AK Parti, yüzde 27.8 CHP, yüzde 13,4 MHP, yüzde 11 HDP cevabını verdi. Diğer ise yüzde 3.8 çıktı. 

Katılımcıların yüzde 84'ü sandıktan AK Parti'nin birinci çıkacağını beyan etti. Türkiye'de yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olup olmadığı sorusuna ise yüzde 88.6 'hayır' yanıtını verdi. 

OPERASYONLARA BÜYÜK DESTEK 

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonu destekleyenlerin oranı yüzde 86, paralel yapıya yönelik operasyonları destekleyenlerin oranı ise yüzde 87.9 çıktı. "Türkiye'nin AB üyesi olmasını önemsiyor musunuz?" sorusuna 'hayır' 68.5, 'evet' ise yüzde 31,5 çıktı. 

'Gelecekten ümitli misiniz?" sorusuna ise yüzde 75.3 'evet', yüzde 24.7 'hayır' yanıtını verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...