İstanbul bayram namazı, il il bayram namazı saatleri (İstanbul Anara İzmir BAYRAM NAMAZI SAAT KACTA TIKLA)

İstanbul bayram namazı, il il bayram namazı saatleri (İstanbul Anara İzmir BAYRAM NAMAZI SAAT KACTA TIKLA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kurban Bayramı namaz saatleri, il il bayram namazı saatleri. Bayram yaklaşıyor, merak edilen konu bayram namazı saat kaçta işte İstanbul bayram namaz saati

Kurban Bayramı namaz saatleri, il il bayram namazı saatleri. Bayram yaklaşıyor, merak edilen konu bayram namazı saat kaçta işte İstanbul bayram namaz saati... Diyanet İşleri Başkanlığı, il il Kurban bayramı namaz saatlerini açıkladı. İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve Türkiye genelinde Kurban Bayramı namaz saatleri...Kurban Bayramı Namaz saatlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İstanbul bayram namazı saat kaçta. Bayramın 1. günü. Bayram namazı nasıl kılınır?  İşte il il bayram namazı saatleri.

İŞTE İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ 

İstanbul bayram namazı, il il bayram namazı saatleri (İstanbul Anara İzmir BAYRAM NAMAZI SAAT KACTA TIKLA)

İstanbul bayram namazı, il il bayram namazı saatleri (İstanbul Anara İzmir BAYRAM NAMAZI SAAT KACTA TIKLA)

İstanbul bayram namazı, il il bayram namazı saatleri (İstanbul Anara İzmir BAYRAM NAMAZI SAAT KACTA TIKLA)

ISPARTA

7 : 25

ZONGULDAK

7 : 22

Arefe günü (bugün) sabah namazından, bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, 23 farz namazın bitiminde selam verince, "teşrik tekbiri" okumak vacibdir...

Dün Terviye günü idi. Bugün Arefe, yarın da inşaallah Kurban Bayramına kavuşacağız...

Terviye, Arefe gününden bir önceki güne denir. Terviye günü ve Arefe günü oruç tutmak çok faziletlidir... Arefe günü sabah namazından, bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, 23 farz namazın bitiminde selam verince, teşrik tekbiri okumak vacibdir. Bir kere, (Allahü ekber, Allahü ekber, La ilahe illallahü, Vallahü ekber, Allahü ekber ve lillahil-hamd) denir. Camiden çıktıktan sonra veya konuştuktan sonra, okumak gerekmez. Erkekler, yüksek sesle okuyabilir. Bu tekbir getirilen günler, Arefe, bayram ve eyyam-ı teşrik denilen üç gündür, hepsi beş gün ediyor. İlk güne Arefe, ikinci güne bayram, Zilhiccenin 11, 12 ve 13. günü olan diğer üç güne de, eyyam-ı teşrik [teşrik günleri] deniyor.

Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutmak sevabdır, fakat Arefe günü oruç tutmak daha çok sevabdır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sur'a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevab yazılır.)

(Arefe günü [Besmeleyle] bin İhlâs okuyanın günahları affolup duası kabul olur.)

(Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur.)

Kulağına sahip olmak, gıybet, çalgı gibi haram olan şeyleri dinlememektir. İstemeden kulağa gelmişse, günah olmaz. Gözüne sahip olmak da, haram olan şeylere bakmamak ve mubah olarak baktığı şeylerden ibret almaktır. Diline sahip olmaksa, yalan söylememek, dedikodu etmemek, laf taşımamak, kötü söz söylememek, hatta boş şey konuşmamak, kimseyi incitmemek demektir. Bunlara riayet eden Arefe gününü değerlendirmiş olur.

Bayram günlerinin fazileti de büyüktür. Kurban Bayramının 1. 2. ve 3. günlerinden sonraki gecelere Kurban Bayramı geceleri denir. 

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Ramazan ve Kurban Bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.)

Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet'e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir. 

Arefe gününüz ve Kurban Bayramınız mübarek olsun efendim...

Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır?

 Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vaciptir. Bayram namazı iki rekattır. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.

 Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:

 1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

 2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

 3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

 Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

 ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

 Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

 4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

 5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

 6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

 (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

 7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena Atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...