Hac'daki faciada ölen Türk sayısı açıklandı

Hac'daki faciada ölen Türk sayısı açıklandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kurban Bayramı'nın birinci günü kutsal topraklardan kahreden bir haber geldi.

Mina bölgesinde hacı adaylarının 'şeytan taşlama' sırasında yaşanan izdihamda 753 hacı adayı hayatını kaybetti. Faciadan sonra haber alınamayan 18 Türk hacıdan beşi ile iletişim kuruldu, 4'ü ise hayatını kaybetti
 
Mekke'deki Hac idare Merkezi'nden yapılan açıklamada, Mina'da  gerçekleşen izdihamda hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşının İzmir, Sivas, Samsun  ve Yozgat'tan kutsal topraklara geldiklerinin belirlendiği ifade edildi. Hac'daki faciadaki ölenlerin 3 kişinin erken 1'inin ise kadın olduğu açıklandı.
 
Yaşamını yitirenlerin kimliklerinin, ailelerine haber verildikten  kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.  
 
9 HACIYA ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR
Mina'da yaşanan izdihamın ardından kayıp bir Türk hacıya daha ulaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, izdiham nedeniyle kendilerine ulaşılamayan 18 kişiden birine daha ulaşıldı. Böylece ulaşılan hacı sayısı 5'e yükseldi. Beş hacının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi, 4 hacı hayatını kaybetti, haber alınamayan 9 hacıya ise ulaşılmaya çalışılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...