Hollande'den kritik Türkiye açıklaması

Hollande'den kritik Türkiye açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Hollande, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge kurulmasının Türkiye ve diğer müttefikleri ile önümüzdeki günlerde görüşüleceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler toplantısı için New York'ta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'nin kuzeyinde muhalifler için bir uçuşa yasak bölge kurulması için Türkiye ve müttefikleri ile önümüzdeki günlerde görüşüleceğini açıkladı.

''Bu ihtimal hakkında çalışıyoruz'' diyen Hollande, ''Avrupa'ya gelen mülteciler bu bölgeye yerleştirilebilir'' dedi. Hollande, güvenlik konseyi kararı ile bu bölgenin meşruiyet kazanabileceği görüşünde.

''ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BİR ARAYA GELECEĞİZ''

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da, BM Genel Kurulu'nda yapılan toplantı arasında gazetecilere verdiği demeçte, ''Önümüzdeki günlerde partnerlerimizin ne düşündüğünü öğrenmek, bu bölgenin sınırlarının ne olacağını ve güvenliğinin nasıl sağlanacağını görüşmek üzere bir araya geleceğiz'' dedi.

Uçuşa yasak bölge ya da güvenli bölge olarak tanımlanan bu girişimi Türkiye önermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...