Rus uçakları Suriye'de vurmaya başladı!

Rus uçakları Suriye'de vurmaya başladı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD'den yapılan açıklamaya göre Rusya Suriye'de Hava operasyonlarına başladı

ABD'li bir yetkili Rusya'nın Suriye'de ilk kez hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. ABD'li yetkili ayrıca hava saldırısından önce Rusya'nın ABD'yi bilgilendirdiğini söyledi.Saldırı Humus yakınlarında gerçekleştirildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemişti. Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oy birliği ile onaylamıştı.
ABD: IŞİD DIŞINDAKİ HEDEFLER VURULDU
ABD'li yetkili Rusya'nın IŞİD dışındaki hedefleri vurduğunu açıkladı. Yani Rus uçakları daha önce Haber7'nin manşetten duyurduğu gibi muhalifleri vurdu.
RUSYA: IŞİD'İ VURDUK!
Rusya Savunma Bakanlığı Hama civarında düzenledikleri saldırının IŞİD'e yönelik olduğunu iddia etti.
MUHALİFLER: UÇAKLAR BİZİ VURDU
Suriye'deki muhalif grupların yaptığı açıklamaya göre Rus uçakları muhalifleri hedef aldı.
PUTİN'DEN AÇIKLAMA
Putin, Suriye'de terör hedeflerine önleyici saldırı düzenledik. Esad'a destek havadan verilecek. Kara operasyonu düşünmüyoruz" dedi.

Kaynak : ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...