YPG Rusya'dan silah istedi!

YPG Rusya'dan silah istedi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonu ile ilgili PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'den açıklama geldi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'ya işbirliği teklifinde bulunarak silah desteği istedi. PYD'nin silahlı kanadı YPG adına konuşan Genel Komutan Sipan Hemo, Suriye'de başlayan Rus hava saldırılarını değerlendirdi. Sputnik'in haberine göre YPG Genel Komutanı Sipan Hemo "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e kaşrı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı değil El Nusra'ya karşı da savaşmalı. IŞİD ve EL Nusra arasında herhangi bir fark yok, ikisi de El Kaide'dir. İki terörist grup da vurulmalı" dedi.
Kobani şehri Dış İşleri Bakanı İdris Nessan ise "Biz IŞİD'le savaşmak isteyen herkesle işbirliğine hazırız. Şimdiye kadar Suriye devleti IŞİD ile mücadelede bize yardım etmedi. Koalisyon uçakları sadece havadan destek veriyor, peşmerge güçlerinden de yardım alıyoruz. IŞİD'in başkenti Rakka'dır. Deryzor, Mınbıc ve birçok yerde IŞİD vardır. Buralar vurulmalı. IŞİD'in Irak ve Suriye'deki çoğu yerleri vurulmalı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...