HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İslami Cihat, 3. intifada'yı başlattı'

Kaynak:
'İslami Cihat, 3. intifada'yı başlattı'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / 

Filistinlilerin, Kudüs'ün sur içi bölgesi ve Mescid-i Aksa'ya girişlerine sınırlama getirilirken İslami Cihat'ın 3. intifada'yı başlattığı öne sürüldü.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, 2 gün geçerli olacağı belirtilen yasak kapsamında, "İsrail vatandaşı olan, Eski Şehir'de yaşayan, okuyan ve çalışanlarla turistler" dışında kalanların Eski Şehre girmesine izin verilmeyeceği kaydedildi. Kararın "2 İsraillinin öldüğü, 2 İsraillinin de yaralandığı saldırıların" ardından alındığı vurgulanan açıklamada, Mescid-i Aksa'ya ise 50 yaş altı Müslüman erkeklerin alınmayacağı ifade edildi. Açıklamada, Aksa'ya tüm girişlerin sadece Aslanlı Kapı'dan yapılacağı belirtildi.
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ 1 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ
İsrail basınında yer alan haberlerde, Kudüs'ün ana girişlerinden Şam Kapısında bir Filistinlinin, "15 yaşındaki Yahudi'yi bıçakladıktan sonra kaçmak isterken" polis tarafından vurulduğu belirtildi. Bıçaklama sonucu yaralandığı iddia edilen Yahudi'nin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu ifade edildi. İsrail polisinden ise konuya ilişkin açıklama gelmedi.
İSLAMİ CİHAT: "3. İNTİFADA BAŞLADI"
İsrailli kaynaklar İslami Cihat Örgütü'nün yaptığı açıklama ile "3. intifada"nın başladığını duyurduğunu öne sürdü. Yanı sıra işgalci İsrail güçlerinin günler önce katlettiği Filistinli genç Muhenned Halabi'nin, öldürülmeden önce sosyal paylaşım hesabında "intifada benim için çoktan başlamıştır" yazdığı öğrenildi.
FİLİSTİNLİ BEBEK YAKILARAK KATLEDİLMİŞTİ
Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor. Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin ağustosta Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, 18 aylık Ali Devabişe hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki kardeşi ağır yaralanmıştı. Baba Saad ve anne Riham Devabişe, tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirmişti. İsrail'in 1967'den beri işgal altında tutuğu Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu yerleşim yerleri illegal kabul ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...