Yasin Börü'nün babası mahkemede konuştu

/ Kaynak: AA
Yasin Börü'nün babası mahkemede konuştu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, 6-7 Ekim olaylarında sokağa çıkma çağrısı yapan Selahattin Demirtaş'tan şikayetçi olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristler tarafından öldürülen Yasin Börü'nün babası, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuştu.
SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN ŞİKAYETÇİYİM
Baba Fikri Börü, "Kim çocuğumu o hale sokmuş ise. Özellikle HDP yetkililerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'tan şikayetçiyim. Onlar karar alarak çocukları sokağa döktüler." dedi.
KURBAN ETİ DAĞITIYORDU
Fikri Börü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Çocuklarımız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı eti dağıtıyordu. 'Onlar IŞİD'li' diye bizim çocuklara saldırdılar. Çocuklarımızı evde dövüp, aşağı attılar, yakmaya kalktılar, yetmedi arabayla üzerilerinden geçtiler.
"DEMİRTAŞ ÇOCUKLARI SOKAĞA DÖKTÜ, ŞİKAYETÇİYİM"
Devlet kimin yaptığını daha iyi biliyor, şikayetçiyiz. Kim çocuğumu o hale sokmuş ise. Özellikle HDP yetkililerinden Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak'tan şikayetçiyim. Onlar karar alarak çocukları sokağa döktüler. Sizin de çocuğuz var? Ben çocuğumu iki gün aradım. Morgda ayağında bir ben vardı oradan tanıdım. İyi bir adalet istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Kurban eti dağıtmak için Bağlar ilçesinde bulunan Yasin Börü (16), Hasan Gökguz (26), Ahmet Dakak (19) ve Riyat Güneş'in (28), aynı gün HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından başlayan gösteriler sırasında bir grubun ateşli silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edilmişti.
CESETLERE İŞKENCE ETTİLER
Börü, Gökguz, Dakak ve Güneş'i linç ettikten sonra binadan atmakla yetinmeyen grup, daha sonra üzerlerinden araçla geçerek cesetlerini de yakmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...