İsrail polisinden Filistinlilere müdahale

İsrail polisinden Filistinlilere müdahale

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yafa'da, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden Filistinlilere İsrail polisi müdahalede bulundu

İsrail'de Tel Aviv'in güneyindeki Yafa kentinde Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller protesto edildi.
İsrail vatandaşı Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto etmek amacıyla Yafa kentinde gösteri düzenledi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yafa kentindeki gösteriye müdahale sonrası çıkan olaylarda 3 İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığını, 2 Filistinlinin gözaltına alındığını söyledi.
Göstericilerin temsilcileri ile polisin diyaloga geçtiğini belirten Rosenfeld, "Polis sayıları yaklaşık 200'ü bulan göstericileri dağıttı ve gerginlik sona erdi" ifadesini kullandı.
İsrail basınında çıkan haberlerde ise "bir otobüs ve özel aracın atılan taşlar sonucu hasar gördüğü" bilgisine yer verildi.
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik son dönemde artan ihlallerinden dolayı Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşanan gerginlik ilk kez Tel Aviv yakınlarına kadar sıçramış oldu.
Tel Aviv'in birkaç kilometre güneyinde bulunan tarihi Yafa şehrinde ağırlıklı olarak İsrail vatandaşı Filistinliler yaşıyor.
İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, 27 Eylül pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.
Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...