Mısır'dan İsrail'e kınama

Mısır'dan İsrail'e kınama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı "orantısız güç" kullanmasını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı "orantısız güç" kullanması kınanarak, İsrail'den "İşgalci güç sıfatıyla Filistin halkı için gerekli korumayı sağlaması" talep edildi. Açıklamada, ayrıca İsrail'den "Filistin halkı ile aralarındaki gerginliğin tırmanmasına ve Filistin-İsrail müzakerelerinin devam etmesi için gösterilen çabaların başarılı olma fırsatının yok olmasına neden olan saldırılarını durdurması" istendi.
Öte yandan Mısır'ın dini otoritesi Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, "Siyonist oluşumların, silahsız Filistin halkına karşı saldırılarına devam etmesi şiddetle kınanıyor" denildi. Açıklamada, "Siyonistlerin, sorumsuzca yaptıklarına devam etmesi, dini kutsal değerlere saldıran, tüm uluslararası kanunları ve kuralları açıkça ihlal eden ve masumları öldürenlerin uyguladığı politikalara karşı uluslararası suskunluğun tabii sonucudur" ifadelerine yer verildi.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği ve tüm uluslararası kuruluşlardan Filistin halkına karşı sorumluluğunu üstlenmesi ve uğradıkları saldırılara son verilmesi için harekete geçilmesi talep edildi. Cuma namazından sonra Batı Şeria ve Kudüs'ün yanı sıra Gazze Şeridi'nin İsrail sınırına yakın bölgelerinde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında meydana gelen olaylarda 7 Filistinli ölmüş, aralarında AA kameramanı Metin Yüksel Kaya'nın da bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı.
Batı Şeria ve Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...