MEB - Asli Öğretmenlik Sınav Sonuçları ne zaman açıklanır (ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI)

MEB - Asli Öğretmenlik Sınav Sonuçları ne zaman açıklanır (ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Binlerce öğretmenin girmiş olduğu Asli öğretmenliğe geçiş sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. MEB - Öğretmenlik sınav sonuçları sorgula

Binlerce öğretmenin girmiş olduğu Asli öğretmenliğe geçiş sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. MEB - Öğretmenlik sınav sonuçları sorgula... 35 bin öğretmenin girmiş olduğu Asli öğretmenliğe geçiş sınavı bugün saat 12:00 itibariyle sona erdi. Sınava giren öğretmenler  Asli öğretmenliğe geçiş sınavı soruları ve  cevapları için MEB tarafından yayınlanamasını beklemektedirler. Bu yıl ilk kez uygulanan asli öğretmenlik yazılı sınavında 100 soru soruldu ve asli öğretmenliğe  geçiş sınavında başarılı olabilmek için 60 puan alınması gerekiyor. Asli Öğretmenliğe geçiş sınav soruları ve cevapları büyük bir ihitimalle hafta içi MEB tarafında  cevap anahtarı ile yayınlanacaktır. 

MEB - ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAV SONUÇLARI SORGULA 

ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI 

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre Aday(Asil) Öğretmenlik sınav sonuçları 2 Kasım 2015 Tarihinde İnternet Üzerinden Açıklanacaktır

 Sonuç Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, hatalı soru/sorular tüm adaylar lehine doğru kabul edilecektir. Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından yazılı sınavda başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Yazılı sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

-Sınava giriş belgesi internette Sınava giriş belgeleri sinavlar.meb.gov.tr/ vehttp://www.meb.gov.tr/ adreslerinde yayımlanacak.

-Adaylar sınava giriş belgelerinin çıktısını kurum müdürlerine imzalatıp onaylatmaları gerekiyor.

-Sınav giriş belgesinde; adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği okul ve salon bilgileri yer alacak. 

Asli aday öğretmenliği geçiş sınavına kimler girecek?

Üniversite sınavını kazanan ancak açık öğretim liselerinde mezun durumda bulunmayan öğrenciler de yarın sınava girecek. 2014-2015 eğitim öğretim yılında açıköğretim liselerindeki sınavlar sonucunda, mezun olamayan açıköğretim lisesi yurt dışı programı, açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesine kayıtlı öğrenciler için 12 Eylül'de 32 il merkezinde 1. Ek Sınav yapılmıştı. Bu sınava 136 bin 461 açık öğretim öğrencisi katılmıştı. Sınav sonucunda okullarından mezun olamayan, üniversitelerin programlarına kayıt hakkı kazanmış öğrenci ve velilerinden gelen talep üzerine 2. Ek Sınav yapılmasına karar verildi. 

2. Ek Sınav için açıköğretim lisesi yurt dışı programı, açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesine kayıtlı öğrencilerden, dönemi 7 ve üzerinde olan, mezuniyetine en fazla 24 kredi kalanlara başvuru hakkı verildi.  Bu kapsamda, yarın Ankara'da saat 10.00'da 21 okulda, 7 bin 224 öğrencinin katılımıyla 2. Ek Sınav yapılacak. Sınav tek oturumda gerçekleştirilecek. Öğrencilere her ders için dört seçenekli 20 sorunun sorulacağı sınav, 180 dakika sürecek. Durumunu sağlık raporuyla belgelendiren 2 öğrenci evde, 45 tutuklu veya hükümlü öğrenci cezaevlerinde sınava alınacak. Sonuçlar, 13 Ekim'de açıklanacak. Sınavda başarılı olan öğrenciler mezuniyetlerini alacak ve üniversite kayıtlarını 22 Ekim'e kadar yaptırabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...