Arap Birliği, Filistin için toplanacak

Arap Birliği, Filistin için toplanacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Arap Birliği daimi temsilcilerinin, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını ele almak üzere olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, yaptığı basın açıklamasında, "Arap Birliği, Filistin'in talebi doğrultusunda Salı günü Mısır'ın başkenti Kahire'deki merkezinde olağanüstü toplanmaya karar verdi" dedi.

Toplantının daimi temsilciler düzeyinde gerçekleşeceğini söyleyen Hilli, "Toplantıda, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlar karşısında alınması gereken önlemler konuşulacak. Toplantıda ayrıca Arap ülkelerinin, İsrail'in savunmasız Filistin halkına karşı artmaya devam eden saldırıları ve Kudüs ile Mescid-i Aksa'ya yönelik daha önce benzeri yaşanmamış ihlalleri konusunda atabileceği adımlar tartışılacak" diye konuştu.

Filistin'in Arap Birliği'ndeki Daimi Temsilcisi Muhanned el-Akluk da birliğin toplanması talebinde bulunduktan sonra basına yaptığı açıklamada, "Şu anda artık İsrail işgalini durdurma ve Mescid-i Aksa'yı koruma konusundaki Arap Birliği kararlarının nasıl uygulamaya geçileceğine bakılmalıdır" ifadesini kullandı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustos ayının başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in dün Gazze'nin güneyine düzenlediği hava saldırısında beş aylık hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...