Levent Kırca öldü!

Levent Kırca öldü!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Levent Kırca öldü! Tiyatronun usta ismi Levent Kırca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Levent Kırca neden öldü?

Levent Kırca öldü! Tiyatronun usta ismi Levent Kırca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Levent Kırca neden öldü?Levent Kırca neden öldü? Levent Kırca kimdir?  Levent Kırca'nın ölüm haberini alan dostları, usta ismin tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Kırca'nın ölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tüm sanat camiası büyük üzüntü içinde usta sanatçı için paylaşımda bulundu. Oya Başar'da üzüntüsünü dile getirdi.

Kırca, babasının yaşamını yitirdiği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim  ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere açıklama yaptı
Babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden  Umut Kırca, "Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok  üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır  büyük işler yapmıştı" dedi.  Levent Kırca'nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü  yaşadıklarını söylediler. Sanatçının cenazesinin, ailenin alacağı karar neticesinde salı günü  defnedileceği bildirildi. 

Levent Kırca öldü!

LEVENT KIRCA NEDEN ÖLDÜ?
Usta isim Levent Kırca 2015 yılının Temmuz ayında karaciğer kanserine yakalandı. 4 aydır tedavi gören Kırca bugün hayatını kaybetti.


LEVENT KIRCA KİMDİR?
1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı "Olacak O Kadar"ı hazırladı.


Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları  da yöneten Levent Kırca'nın 4 çocuğu bulunmakta. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı.


1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.


1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.


Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı  dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır.


1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.


2015 yılında karaciğer kanserine yakalanmıştır. 
Usta oyuncunun ölümü sosyal medyada da büyük üzüntüyle karşılandı


ÖLÜMÜ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI
Levent Kırca öldü!

Oya Başar: Biz onu çok sevdik

Sanatçı Levent Kırca'nın ölümü sanatçı eski eşi Oya Başar ve sanatçı arkadaşlarını yasa boğdu. Oya Başar, acı haberin ardından bağlandığı televizyon yayınında, 'Biz onu çok sevdik' dedi. Başar, gözyaşlarını tutamadı.

Sanatçı arkadaşları, yakınları usta oyuncu Levent Kırca'yı şöyle anlattı: 

Eski eşi Oya Başar:

Burdayız onun için hep dua edeceğiz. Huzur içinde yatmasını iyi olmasını istiyoruz. Biz onu çok sevdik. Allah huzur içinde yatırsın inşallah.

Melek Baykal:

Çok üzgünüm, çok değerli sanat adamının kaybetitk. Allah yakınlarına sevenlerine sabır versin, gerçek bir komedyeni kaybettik o bir okul gibiydi aslında. Çok da Atatürkçüydü, ülkesini çok seven insandı, başımız sağolsun.

Perihan Savaş:

Çok iyi bir insandı, benim çocukluk arkadaşım Oya Başar'ın eşiydi. Çok acı günlerimiz de oldu, en acı günümüzde bile bizi güldüren özel bir işnsandı. Herkesin yanında arkasında duran bir insandı. Ondan öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Çok üzgünüm, o bizi çok güldürdü Alllah'ta onu güldürsün. Nur içinde yatsın



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...