Çin hükümeti, katil Esad rejimiyle görüştü

/ Kaynak: DHA
Çin hükümeti, katil Esad rejimiyle görüştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Çin Dışişleri Bakanı Pekin'de katil Beşar Esad'in danışmanıyla görüştü.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün başkent Pekin'de temaslarda bulunan Suriye Devlet Başkanlığı Siyaset ve Medya Danışmanı Buseyna Şaban ile görüştü.
Bu tutumun terörizme karşı müşterek uluslararası çaba, siyasi çözüm ve insani krizin hafifletilmesini temel aldığını kaydeden Wang, “Çin, uluslararası hukuka uygun ve ilgili ülkelerce kabul gören terörizm karşıtı mücadeleyi desteklemektedir." dedi. BM öncülüğündeki siyasi çözümden yana olduklarını ve Cenevre'de üçüncü bir konferans yapılmasını savunduklarını belirten Bakan Wang, Ortadoğu'da bölgesel istikrarar darbe vuran insani krizi hafifletmek için elden geleni yapacaklarını ifade etti. Suriye'nin kaderine Suriye halkının karar vermesi gerektiğine işaret eden Wang ayrıca, “Çin, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ile kendi ulusal koşullarına uygun kalkınma yolunu destekler" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...