Güney Afrika'da görevden uzaklaştırma

Güney Afrika'da görevden uzaklaştırma

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Güney Afrika Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürü Riah Phiyega'nın görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürü Riah Phiyega'nın, "2012 yılındaki Marikana katliamı sırasındaki görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Phiyega, hakkındaki iddialarla ilgili soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için görevinden uzaklaştırıldı.
Phiyega hakkında, "2012 yılındaki Marikana katliamı ve sonrasında 44 kişinin ölümüne neden olan olaylarda, görevini kötüye kullandığı" iddiaları nedeniyle soruşturma açılmıştı.
Marikana'daki platin madeninde, 16 Ağustos 2012'de ücret artışı için grev yapan madencilere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 34 işçi hayatını kaybetmişti. Katliamdan bir hafta önce grev sırasında meydana gelen çatışmalarda ise 1'i polis, 1'i güvenlik görevlisi 10 kişi yaşamını yitirmişti.
Marikana katliamı, Güney Afrika'da 1994 yılında ırkçı rejimin sona ermesinden bu yana polisin yaptığı en kanlı operasyon olarak tarihe geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...