Irak'ta 2 IŞİD militanı hakkında idam kararı verildi

/ Kaynak: AA
Irak'ta 2 IŞİD militanı hakkında idam kararı verildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Irak'ta Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'nin bir üyesine suikast düzenlemekle suçlanan terör örgütü DAEŞ mensubu 2 kişiye idam cezası verildi.

Irak Yüksek Yargı Konseyi Sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar, tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Merkezi Yüksek Ceza Mahkemesi'nde, susturuculu silahla suikast düzenlemekle suçlanan 2 DAEŞ mensubunun yargılandığı davanın görüldüğü kaydedildi.
Söz konusu 2 kişinin bu eylem için bir arabaya monte ettikleri otomatik ve susturuculu bir tüfek, kablosuz bir kamera ve bir ekran kullanarak geliştirdikleri bir düzenekle Haşdi Şabi'nin bir üyesine suikast düzenlediği ifade edildi.
Delillerin yeterli olması nedeniyle mahkemenin Terörle Mücadele Kanunu uyarınca söz konusu kişileri idam cezasına çarptırdığı belirtilirken, karara itiraz yolununun açık olduğu bilgisi verildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...