IŞİD'e ağır darbe! O bölge kurtarıldı...

IŞİD'e ağır darbe! O bölge kurtarıldı...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Irak'ta Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentinin kuzeyindeki Elburişe bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten kurtarıldığı bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı yetkililerinden Albay Velid ed-Duleymi,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin, Terörle Mücadele Teşkilatı ve  hava kuvvetlerinin desteğiyle düzenlediği operasyonda Elburişe bölgesinin IŞİD'ten kurtardığını söyledi. 
 
Duleymi, operasyon sırasında çok sayıda IŞİD militanının hayatını  kaybettiğini ve örgütün büyük çapta maddi hasara uğradığını, güvenlik güçlerinin  de yeni bir saldırıya uğramaması için bölgedeki tahkimatı arttırdığını kaydetti. 
 
- Bağdat'taki şiddet olayları 
 
Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet  olayları ve patlamalarda 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. 
 
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın es-Sabba,  El-Emin bölgeleri ile El-Vahde ve El-Kureyat mahallelerinde infilak eden 4 bomba,  4 kişinin hayatını kaybetmesine, 24 kişinin yaralanmasına neden oldu. 
 
Bağdat'ın güneydoğusundaki Diyala Köprüsü'nde ise bir kişi kimliği  belirsiz kişilerce öldürüldü. Başkentin Et-Talibiyye bölgesindeki Kanal  Köprüsü'nde 2, Es-Seyyidiyye bölgesinde de 2 kişinin cesetlerine ulaşıldı.  Cesetler üzerinde kurşun izlerine rastlandığı belirtildi. 
 
Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in geçen yıl ülkenin bazı bölgelerinde  kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli  kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak  makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini  ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...