İsrail askerleri El Halil'de bir Filistinliyi öldürdü

/ Kaynak: AA
İsrail askerleri El Halil'de bir Filistinliyi öldürdü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın el-Halil kentinde bir Filistinlinin İsrail askerlerinin attığı gazdan etkilenerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Haşim Yunus el-İzzet (54) isimli Filistinlinin, İsrail askerlerinin el-Halil kentinin Tel Rimeyde mahallesindeki göstecilere müdahalesinde kullandığı gazdan etkilenerek hayatını kaybetti.Ayrıca Bakanlık'tan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Filistinli göstericilere ateş açması sonucu el-Halil kentinde 2 Filistinlinin gerçek mermiyle, Ramallah'ın Beyt ill bölgesinde ise bir Filistinlinin plastik mermiyle başından yaralandığı belirtildi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin Ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50'yi aşmış durumda.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...