Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum

Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Serbest piyasada dolar fiyatları ne kadar? Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra dolar düştü. Peki dolarda son fiyatlar nedir, işte detaylar

Serbest piyasada dolar fiyatları ne kadar? Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra dolar düştü. Peki, dolarda son fiyatlar nedir, işte detaylar... Serbest piyasada d
olar 2,8670 liradan, avro 3,1870 liradan güne başladı. 
Kapalıçarşı'da 2,8640 liradan alınan dolar 2,8670 liradan satılıyor. 3,1840 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,1870 lira olarak belirlendi. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,8800 lira, avronun satış fiyatı ise 3,2150 lira olmuştu. An itibariyle dolar düşmeye devam ediyor. Dolar fiyatları ile ilgili son bilgiler haberimizde.

Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum


SON 10 GÜNLÜK DOLAR HAREKETİ

Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum
GÜN İÇİ DOLAR HAREKETİ
Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum
GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI
Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum

Euro 2 ayın dibinde!
Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Malta'daki politika toplantısı sonrası gerçekleşen basın konferansında yatırımcıyı memnun eden açıklamalar yapmasının ardından 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Yatırımcı, Draghi'nin değerlendirmeleri ile ek parasal genişlemeye yönelik şüphelerinden arındı.


Euro 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Draghi, yetkililerin Aralık ayı toplantısında parasal genişlemenin kapsamını yeniden değerlendireceğini söyledi. Draghi, Eylül 2016'ya kadar sürmesi planlanan tahvil alımlarının enflasyon görünümünde sürdürülebilir bir artış yakalanana kadar devam edeceğini belirtti. AMB Başkanı politika yapıcıların ayrıca negatif olan mevduat faizinde ek indirimi tartıştıklarını ifade etti.

Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum


Eurodaki düşüş, Draghi'nin değerlendirmeleri ardından euronun dolar karşısında kaydettiği ralliyi geri çevireceği iddiasını daha da güçlendiren traderları haklı çıkardı.


Amsterdam'daki ABN Amro Bank NV ekonomistlerinden Nick Kounis, “Draghi parasal teşvikin Aralık'ta hızlandırılacağına dair net bir işaret verdi” dedi.


Euro dolar karşısında yüzde 2 kadar değer kaybederek New York saati ile 17.00'de 1.1107 dolar ile 18 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye indi. Euro yen karşısında yüzde 1.4 zayıflayarak 134.06 yenden işlem gördü. Teşvik sağlanması parasal tabanın genişlemesi ile birlikte para birimlerini zayıflatıcı etki oluşturuyor.



DÜNYA BORSALARI DRAGHİ İLE RALLİ YAPIYOR
ECB dün faiz oranlarında ve para politikasında değişikliğe gitmezken, karar sonrası basın toplantısı düzenleyen Mario Draghi'nin, enflasyon beklentilerinin zayıfladığını, mevduat faizinin düşürülmesinin tartışıldığını ve parasal genişlemenin öngörülen süreyi de aşacak şekilde devam edebileceğini söylemesi küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Draghi'nin açıklamalarının ardından avro/dolar paritesi 1,11'in altına inerek son iki ayın en düşük seviyesine gerilerken, doların da özellikle gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetmesi dikkati çekti. Artan risk iştahının kendini güçlü şekilde gösterdiği tahvil piyasasında da gelişmiş ülke tahvil faizlerinde hızlı düşüşler görüldü.


Dün parasal genişlemeye ilişkin beklentiler ve düşüşe geçen avrodan destek bulan Avrupa borsaları yüzde 2'nin üzerinde, ABD borsaları ise yüzde 2'ye yakın değer kazandı. Draghi'nin konuşması sırasında kapalı olması nedeniyle fiyatlamaları bugün yapılan Asya piyasalarında da pozitif görünüm öne çıkıyor. Japonya'da açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) ve Güney Kore büyüme verisinin beklentilerden iyi gelmesinin de etkisiyle şu dakikalarda Nikkei 225 endeksi yüzde 2,31, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,78 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,61 yükseldi.


Yurt içinde de Draghi sonrasında TL varlıklar bir haftadır içinde bulunduğu değerlenme sürecini devam ettirdi. Döviz sepeti son iki ayın en düşük seviyesine gerilerken, 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 10,09'a kadar düştü. BIST 100 endeksi ise gün içinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 80.500 puanı test ettikten sonra günü yüzde 0,62 artışla 80.256 puandan tamamladı.


Analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI verilerinin izleneceğini belirterek, piyasalardaki pozitif görünümün sürmesini beklediklerini dile getiriyor. Dolar/TL'nin 2,87'nin altında kalması durumunda 2,85 seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, BIST 100 endeksinde 80.500 direncinin kırılması durumunda yeni hedefin 82.500 direnci olacağını öngörüyor.

Borsa 3 ayın en yüksek seviyesini gördü
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi 81.000 puanın üzerine çıkarak son 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin dünkü parasal genişleme beklentilerini artıran söylemleri ile artan risk iştahı, BIST 100 endeksini 23 Temmuz'dan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 81.066,72 puana taşıdı.

Dolar fiyatları bugün kaç para? Dolar,döviz,Euro'da son durum


Güne yükselişle başlayan endeks, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 81.100 puanı test ettikten sonra gelen kar satışları ile şu dakikalarda 80.800 seviyelerinde dengelendi. Döviz kurları ise son bir haftadır içinde bulunduğu ve dün Draghi'nin açıklamaları ile ivme kazanan düşüşünü bugün de sürdürüyor. Son iki ayın en düşük seviyesine gerileyen döviz kurları ve tahvil faizleri, pay piyasalarındaki yükselişi desteklemeye bugün de devam ediyor. Dolar/TL 2,8598'i, avro/TL de 3,1756'yı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,4 azalışla bu seviyelerin hemen üzerinde işlem görüyor.


Analistler, Avrupa ve ABD'de açıklanacak imalat sanayi satın alma yöneticileri endekslerinin (PMI) takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 81.100 seviyesinin direnç, 80.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor. ECB, dün faiz oranlarında ve para politikasında değişikliğe gitmezken, karar sonrası basın toplantısı düzenleyen Mario Draghi'nin, enflasyon beklentilerinin zayıfladığını, mevduat faizinin düşürülmesinin tartışıldığını ve parasal genişlemenin öngörülen süreyi de aşacak şekilde devam edebileceğini söylemesi küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Açıklamadan sonra gelişen ülke para birimleri dolar ve avro karşısında değerlenme sürecine girerken, tahvil faizleri de hızlı bir şekilde düştü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...