Rusya, Esad için ayak diriyor

Rusya, Esad için ayak diriyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye'de Esad'la olmayacağını Rusya'dan başka herkesin anladığını söyleyen Kerry'den çarpıcı açıklamalar: Savaşı sonlandırmak ve ...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de Beşşar Esad'ın iktidarda kalmasının barışı neredeyse imkansız hale getirdiğini söyledi. Viyana'da ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının yaptığı Suriye konulu toplantıyı değerlendiren Kerry, Esad'ın gitmesi konusunda Rusya'dan farklı düşündüklerini söyledi. ABD?Dışişleri Bakanı, “ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Katar, Ürdün, Mısır, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avrupa'nın büyük bölümü, yüzlerce değilse bile düzinelerce ülke, Esad'ın barış için imkansız bir dinamik oluşturduğunu görüyor. Esad iktidarda oldukça, isteseniz de barış yapamazsanız. Dolayısıyla bunun açıkça, siyasi bir süreçle çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

TOPLANTILAR SÜRECEK
Viyana'daki dörtlü görüşmede bazı konularda görüş ayrılıklarını gideremediklerine dikkat çeken Kerry, buna rağmen siyasi çözüm için görüşmeleri gelecek hafta cuma günü daha fazla sayıda ülkenin katılımıyla sürdürmek istediklerini dile getirdi. Viyana'da yapılan görüşmede, siyasi çözüme dönük bazı yeni fikirlerin de ele alındığını, bunlar çerçevesinde tarafların çeşitli kesimlerle görüşmeler yapacağını belirten ABD Dışişleri Bakanı Kerry, öngörülen toplantının birkaç gün gecikmeyle gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından sorumlu Yüksek Temsilci Federica Mogherin de, ABD?ve Rusya ile Suriye krizi ile ilgili siyasal bir çözüm arayışında olduğunu kaydederek, “Dışişleri Bakanları Suriye'de konuunda iş birliği yapmaya ve savaşı sonlandırarak kapsayıcı bir sürece imkan sağlayan siyasal geçişe yönünde ilerlemeye çalışıyorlar” dedi. 

ÖSO'YA DESTEK AÇIKLAMASI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de muhalif Özgür Suriye Ordusu güçlerine havadan destek verebileceklerini söyledi. Rus devlet kanalı Rossiya 1 televizyonunda konuşan Lavrov, “Hava desteğimize muhalefeti de katabiliriz, ancak ABD bize teröristlerin ve muhalefetin nerede olduğu konusunda bilgi vermeyi reddetti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...