AK Parti'den müjde: Ücretsiz olacak

AK Parti'den müjde: Ücretsiz olacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Meslek sahibi olmak isteyen ev kadınlarının çocuklarına kurs süresince ücretsiz bakılacak

AK Parti her kesime destekleri artıran sosyal ve ekonomik paketi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu paket ile gençlere finans danışmanlığından, emekliye işe kadar gelir dağılımındaki dengesizlik giderilip işgücüne katılımı artırılacak. AK Parti, 1 Kasım seçimleri için vatandaşın karşısına ekonomik ve sosyal alanda somut adımlarla çıktı. Gelir dağılımındaki dengesizliği asgariye indirmek, işgücüne katılımı artırmak için yeni yılda önemli adımlar atılacak. 


"İşgücü piyasasının etkinleştirilmesi" dönüşüm programı, seçimden hemen sonra yaşama geçirilecek. Yeni 'sosyal paket'te gençlere finans danışmanlığı, çifte emekliliğe teşvik, emekliye iş, çalışana destek, iş arayana istihdam imkânı var. İşkur uzun çalışma yaşamını desteklemek için emekliye de uygun iş için yardımcı olacak. Yaşam boyu öğrenim programlarına erişim kolaylaşacak. Türkiye İş Kurumu kendi işini kurmak isteyen gençlere finansal danışmanlık hizmeti verecek. 


Meslek sahibi olmak isteyen ev kadınlarının çocuklarına kurs süresince ücretsiz bakılacak. Son 10 yılda, 4.7 milyar TL'lik kaynak aktarılan işgücü programlarının kapsamı genişletilerek, özel sektör işletmelerinde eğitim birimleri kurulması teşvik edilecek. Sektörel katkısının yanı sıra tasarruf eğilimini güçlendirecek tamamlayıcı emeklilik desteklenecek. Koruyucu, önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacak.  İşsizlerin mesleki, kişisel sorunlarını fark etmeleri ve iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları sağlanacak. Meslek edinme, iş arama ve bulmada birebir, kişiye özel ve yakından takip sistemi ile uzun süreli işsizlik de önlenmiş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...