Rusya o iddiaları yalanladı

Rusya o iddiaları yalanladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye'de Rus savaş uçaklarının sivilleri vurduğu yönündeki haberler, Kremlin tarafından yalanlandı.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki saldırıları sonucunda sivillerin hayatını kaybettiği haberlerinin bilgi kirliliği olduğunu savundu.

Telekonferans yöntemiyle gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Peskov, Rus uçaklarının Suriye'deki operasyonları sonucunda sivil kayıplar yaşandığına ilişkin son haftalarda bilinçli şekilde çok sayıda yanlış haber ve bilgi kirliliğinin oluşturulduğunu ileri sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın hedefleri seçerken birinci önceliğinin sivil halka zarar verilmemesi olduğunu iddia eden Peskov, teröristlerin Rus savaş uçaklarının yerleşim birimlerini hedef almadığını bildiklerini ve saldırılardan kaçmak için bu türlü yerleşim birimlerinde saklandıklarını savundu.

İngiltere'nin Rusya ile bütün ilişkilerini dondurma kararını değerlendiren Peskov, kendilerinin, ilişkilerin geliştirilmesi ve diyaloğa başlama konusunda istekli olduğunu kaydetti. Peskov, iki ülkeyi de tehdit eden konular arasında terörle mücadele ve sınır ötesi suçların bulunduğunu dile getirdi.

Karadağ'daki protestolarda Rusya'nın rolü olduğuna ilişkin iddiaları "çok garip" diye değerlendiren Peskov, bazı ülkelerin Rusya'yı "şeytan" olarak göstermekten vazgeçerek aklı selim davranacaklarını umduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...