Fransa'da işsizlik oranı düştü

Fransa'da işsizlik oranı düştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransa'da işsizlik oranında, küresel mali krizin başladığı 2007 yılından bu yana en yüksek düşüş geçen eylül ayında yaşandı.

İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan alınan bilgilere göre, ağustos ayına oranla işsizlik oranı yüzde 0,7 geriledi. Eylülde, ağustosa göre resmi işsizlerin sayısı 23 bin 800 kişi azaldı.  İşsizlerin sayısı 3 milyon 550 bin kişi olarak açıkladı. İşsizlik oranı ise mayıs ayından bu yana yüzde 0,1 geriledi.


Çalışma Bakanı Myriam El Khomri, yaptığı yazılı açıklamada, işsizlik oranının 2007 yılından bu yana ilk defa rekor seviyede düşmesinde hükümetin ekonomi politikalarının etkili olduğunu bildirdi.


Fransız bakan, özellikle genç işsizlerin oranında son bir ay içinde yüzde 2,6 oranındaki düşüşün sevindirici olduğunu belirtti.


Fransa İstatistik Dairesinin (INSEE) verilerine göre, ülkede işsizlik oranı yaklaşık yüzde 10 seviyesinde seyrediyor.


Fransa'da ekonomik büyümenin sağlanamaması ve ülkede artan işsizlik oranı ile AB Komisyonu'nun da tepkisini çeken bütçe açıkları, Sosyalist Parti Hükümeti'nin en fazla sorun yaşadığı konuların başında geliyor.


Fransa'nın bütçe açıklarının GSYH'ye oranının yüzde 3'ü geçmesi, AB Komisyonu ile Paris arasında ciddi sorunlara neden oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...