İsrail uçaklarına büyük tepki

İsrail uçaklarına büyük tepki

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısırlı muhalifler, Rus uçağının Sina'da düşmesinin ardından İsrail keşif uçaklarının Mısır hava sahasına girmesine tepki gösterdi

Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının düşmesinin ardından İsrail uçaklarının Mısır hava sahasına girmesi tepkilere neden oldu.
Eski milletvekilleri ve Devrimin Yarını Partisi lideri Eymen Nur'un da aralarında bulunduğu muhaliflerden oluşan bir grup yaptığı yazılı açıklamada, İsrail keşif uçaklarının Rus uçağının düşmesinin ardından Mısır hava sahasına girmesini kınadı.
Açıklamada, "Mısır'ın egemenliği, İsrail uçaklarının ulusal güvenliğimizi korumaktan aciz baskıcı rejimle koordineli bir şekilde bu yıl boyunca Mısır hava sahasına girdiği yönünde yapılan şikayetlerden sonra böyle bir 'saçmalığı' kaldıramaz" denildi.
Mısır'ın, İsrail'in BM Uzayın Barışçı Amaçlarla Kullanımı Komitesi'ne üye olması lehine oy kullanmasının da kınandığı açıklamada, "Darbeci rejimin Mısır devleti adına İsrail'in komiteye üye olarak seçilmesi için sunduğu diplomatik desteği kınıyoruz" ifadesine yer verildi. Grup, ayrıca Mısır'ın Arap derinliğini kaybetmesi ve zayıf düşmesi için çalışan bir ülkeyle işbirliği yapmakta ısrar edilmesi, "hiçbir Arap ülkesinin işlemediği bir hata" olarak yorumlandı.
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Mısır'ın, BM Uzayın Barışçıl Amaçlarla Kullanımı Komitesi'ne üyeliği için İsrail lehine oy kullandığını açıklamıştı.
Rusya Havacılık Ajansı, Şarm Eş Şeyh'ten kalkan Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın, Sina Yarımadası yakınlarında kesildiğini bildirmişti.
Açıklamada, Şarm Eş Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren uçağın, kalkıştan 23 dakika sonra radar bağlantısının kesildiği belirtilmiş, uçakta çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu en az 217 yolcunun bulunduğu kaydedilmişti.
Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" de uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...