Mısır Dışişleri Bakanı'ndan Rus uçağı ile ilgili açıklama

Mısır Dışişleri Bakanı'ndan Rus uçağı ile ilgili açıklama

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mısır Dışişleri Bakanı bazı ülkelere çağrıda bulundu

Mısır, bazı ülkeleri, Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında düşmesiyle ilgili soruşturma tamamlanmadan Mısır ekonomisini zarara uğratacak önlemler almamaya çağırdı.
Suriye'deki savaşa diplomatik bir çözüm bulmak için Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen toplantılara katılan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkeye dönüşünde düzenlediği basın toplantısında, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u arayıp başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirterek, "Kazanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgiye ulaşır ulaşmaz bunu kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Bazı ülkelerin kazanın sebepleriyle ilgili yaptığı tahminleri değerlendiren Şükri, "Önemli olan sebebi araştırmak ki biz de bunu yapıyoruz. Bazı ülkelerin olayın gerçek nedeni ortaya çıkmadan birtakım önlemler almaması gerekir zira bunun Mısır ekonomisine olumsuz etkileri olacaktır. Bu ülkelerin hükümetlerini Mısır'la olan ilişkilerini sürdürmeye ve soruşturma sonuçlanmadan faraziyeler üretmemeye çağırıyorum" diye konuştu.
Fransız Air France Hava Yolu şirketi, Rus uçağının düşmesinin ardından Sina Yarımadası'na yaptığı uçuşları ikinci bir emre kadar durdurmuştu.
Öte yandan, Fransa ve Rusya'dan üst düzey bir heyetin olayı araştırmak için Mısır'a ulaştıkları belirtildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puchkov, Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rusya Hava Taşımacılığı Kurumu Başkanı Aleksander Radkov'u da kapsayan 30 kişilik bir heyetin, düşen uçağı araştırmak ve incelemek için Mısır'a ulaştıkları kaydedildi.
Rusya Havacılık Ajansı, Şarm Eş Şeyh'ten kalkan Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın, Sina Yarımadası yakınlarında kesildiğini açıklamıştı.
Açıklamada, Şarm Eş Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren uçağın, kalkıştan 23 dakika sonra radar bağlantısının kesildiği belirtilmiş, uçakta çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu en az 217 yolcunun bulunduğu kaydedilmişti.
Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" de uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...