2015 Genel Seçim Sonuçları burada TIKLA (İstanbul, Ankara, İzmir Seçm sonuçları)

2015 Genel Seçim Sonuçları burada TIKLA (İstanbul, Ankara, İzmir Seçm sonuçları)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul seçim sonuçları burada. 2015 genel seçim sonuçları açıklandığında burada. İstanbul, Ankara, İzmir seçim sonuçları ne olacak.

İstanbul seçim sonuçları burada. 2015 genel seçim sonuçları açıklandığında burada. İstanbul, Ankara, İzmir seçim sonuçları ne olacak.  Genel Seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kaldı. 2015 İstanbul seçim sonuçları, Ankara seçim sonuçları, İzmir seçim sonuçlar canlı burada olacak. Türkiye nefesini tuttu ve heycanla seçim sonuçlarıının açıklanmasını bekliyor. İl İl seçim sonuçları burada. Ak Parti, MHP, CHP, HDP oy oranları ne olacak. 

Tek başına iktidar kurulamayınca koalisyon görüşmeleri başladı. Yapılan koalisyon görüşmelerinden de sonuç alınamayınca yeniden seçim kararı verildi.  Peki  7 Haziran'da yaptığımız seçimlerde partiler İstanbul, İzmir ve Ankara'da nasıl sonuçlar elde etmişti? 

EDİRNE SEÇİM SONUÇLARI

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %24,19 , Cumhuriyet Halk Partisi %53,76 , Milliyetçi Hareket Partisi %15,77 ve Halkların Demokratik Partisi %2,65 oy oranları ile Edirne ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.

TEKİRDAĞ SEÇİM SONUÇLARI

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %31,17 , Cumhuriyet Halk Partisi %44,49 , Milliyetçi Hareket Partisi %15,16 ve Halkların Demokratik Partisi %5,54 oy oranları ile Tekirdağ ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.

KIRKLARELİ SEÇİM SONUÇLARI

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %23,09 , Cumhuriyet Halk Partisi %50,14 , Milliyetçi Hareket Partisi %21,4 ve Halkların Demokratik Partisi %2,31 oy oranları ile Kırklareli ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu

7 Haziran'da yapılan seçimin sonuçlarına göre hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olabilmek için gerekli olan 276 sandalye sayısına ulaşamadı.13 yıldır iktidarda olan Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde %40,8 oy alarak seçim sonuçlarından birinci parti olarak çıktı. Bu sonuçlar Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için yetmedi.  Seçim sonuçlarından  Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olarak çıktı. CHP oyların %24,9'u ile 132 sandalye elde etti. CHP'nin milletvekili sayısı 2011 genel seçimlerine göre düştü. Milliyetçi Hareket Partisi ise hem oy oranını hem de vekil sayısını bir önceki seçime göre arttırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise ilk kez katıldığı seçimde %13,1 oy olarak 80 milletvekili çıkardı.

Sokak ortasında oy kullandılar

Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Sarıkavak köyü sakinleri, sokak ortasında kurulan sandıkta oylarını kullanıyorlar.45 haneli 101 seçmeni bulunan Sarıkavak köyü sakinleri, 1040 nolu sandıkta oylarını kullanıyor. Ancak köy sakinlerinin diğer seçmenlerden tek farkları ise oy verme işlemlerini, sokak ortasında kurulan kabinlerde ve sandıklarda gerçekleştirmeleri.Seçmenler, köyün en geniş sokağına gelerek, görevlilerden oy pusulalarını, zarflarını ve mührü alarak sokak ortasına kurulan kabine giriyor. Mührü istedikleri partiye vurup, pusulayı zarfa koyarak kabinden çıkan seçmenler, daha sonra yine sokak ortasında bulunan 1040 nolu sandığa kapalı zarflarını atarak oy verme işlemlerini tamamlıyor.

Uzun yıllardan beri köylerinde seçimin böyle gerçekleştiğini anlatan Köy Muhtarı Haydar Nadi Gölbek, sıkıntılarının köylerinde muhtar odası olmamasından kaynaklandığını söyledi. Gölbek, “Köyümüzde seçimleri gördüğünüz gibi dışarıda yapıyoruz. Çok zor oluyor. Traktörlerin lambalarıyla seçim sayıyoruz. Sabahları soğuk havalara maruz kalıyoruz. Köyümüzün muhtarı odası olmamasından, topluma açık bir yer olmamasından dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Devletimizden, yetkililerden yardım istedik, bakmadılar. Biz de bu ülkede vergimizi veriyoruz, askere gidiyoruz. Yalnız hiçbir yardımdan yararlanamıyoruz. Yetkililerden talebimiz acilen muhtar odasıdır. Çünkü vatandaş dışarıda oy kullanmaktan bıktı. Ancak bu şartlar altında da olsa biz oyumuzu kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI- İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

7 Haziran'da yapılan seçimlerde İstanbul'da ne olmuştu? 7 Haziran Seçim sonuçlarına göre Ak Parti İstanbul'da 39 milletvekili çıkarmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 28, Milliyetçi Hareket Partisi  10, HDP ise 11 milletvekili çıkarmıştır.2011 seçim sonuçlarına göre 85 milletvekili çıkaran İstanbul'da Adalet ve Kalkınma Partisi 46, Cumhuriyet Halk Partisi 29, Milliyetçi Hareket Partisi 7 ve bağımsızdan 3 aday meclise seçilmişti. Bu seçime katılım %86,32 oranlarında gerçekleşti.

2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI -ANKARA SEÇİM SONUÇLARI

7 Haziran seçim sonuçları göre Adalet ve Kalkınma Partisi 15 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi 11 milletvekili, MHP 5 milletvekili, HDP ise 1 milletvekili çıkarmıştır2011 seçim sonuçlarında ise tablo şu şekildeydi. Ankara'nın 17 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi,10 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi, 4 milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi'ne aitti. Bu seçime katılım %88,93 oranlarında gerçekleşmişti.

2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI -İZMİR SEÇİM SONUÇLARI

İzmir'de nüfustan dolayı seçim 2 bölge halinde yapılmaktadır. Toplamda 26 milletvekili seçilmektedir. 7 Haziran 2015'te yapılan Genel Seçim sonuçlarına İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi 12 milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi 8 milletvekili, MHP 4, HDP ise 2 milletvekili çıkarmıştır. İzmir'de 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 13 milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi 11 milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi de 2 milletvekili çıkarmıştı.Bu seçime katılım %88,34 oranlarında gerçekleşmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...