'İngiliz yolcu uçağı Mısır üstünde roketle karşılaştı' iddiası

'İngiliz yolcu uçağı Mısır üstünde roketle karşılaştı' iddiası

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dünya, Mısır'da bombalı saldırı sonucu düştüğünden şüphelenilen Rus yolcu uçağının şokunu yaşarken; tüyler ürperten bir haber de İngiltere'den geldi.

İddiaya göre, Ağustos ayında Londra'dan Mısır'ın Şarm el Şeyh kentine giden bir İngiliz yolcu uçağı Mısır hava sahasında karşılaştığı bir roketten manevra yaparak kurtuldu.


İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, Ağustos ayında Mısır'ın Şarm el Şeyh kentine 189 yolcu taşıyan İngiliz yolcu uçağının yaklaşık bin fit yükseklikte bir roketle karşılaştığı ve pilotun ani bir manevra ile yolcuları kurtardığı iddia edildi. Uçağın Londra'nın Stansted havaalanından kalkan "The Thomson" şirketine ait bir uçak olduğu belirtildi.


Konuya ilişkin olarak İngiliz hükümetine dayandırılan açıklamada uçağın Mısır hava sahasında karşılaştığı roketin "hedeflenmiş bir saldırı değil, rutin bir askeri tatbikat ile ilişkili" olduğu belirtildi.


Mısırlı yetkililerin ise roket atışının İngiliz yolcu uçağına yakın mesafeden geçtiği yönündeki açıklamaların "doğru olmadığını" belirttiğine yer verildi.


Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus A321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve yedi mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.


İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'ın Şarm el Şeyh kenti ile karşılıklı uçuşları askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki şehirde mahsur kalan 3 binden fazla kişinin tahliye edildiği, diğerlerinin tahliyesi için ise çalışmaların sürdüğü bildirmişti.


THY İPTAL SÜRESİNİ UZATTI


Uçağın terör örgütü IŞİD tarafından düşürüldüğü yönündeki iddiaların ardından Şarm el Şeyh seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları (THY), iptal süresini 16 Kasım'a kadar uzattığını açıkladı.



RUSYA HIZLA TAHLİYE EDİYOR

Rusya hükümeti, Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar bu ülkeye tüm uçuşları durdurma kararından sonra Mısır'da bulunan yaklaşık 80 bin Rus turistin tahliye işlemlerine başladı.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, Moskova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mısır'da yaklaşık 80 bin Rus turist bulunuyor. Son 24 saatte 11 bin kişiyi tahliye ettik. Taşıma hızımız, kararlaştırdığımız takvime uyuyor" dedi.


Mısır'dan Rusya'ya dönen turistlerin güvenlik nedeniyle sadece el çantalarını yanlarına almalarına izin veriliyor. Bagajlar ise özel seferlerle önce Moskova'ya getirilerek daha sonra bölgelere dağıtılıyor.


YÜZDE 90 BOMBA


Rus yolcu uçağının düşmesine ilişkin araştırma yapması için görevlendirilen 57 kişilik uluslararası teknik ekipten bir uzman, uçağın "yüzde 90 ihtimalle" bomba ile düşürüldüğünü söyledi.


Düşme nedenini araştırmak için oluşturulan 57 kişilik teknik heyet, uçak parçaları ve iki kara kutuda şimdiye kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Reuters'ın haberine göre, Mısırlı bir ekip üyesi, "Karakutudaki ses üzerinde şu ana kadar yaptığımız analizler, bunun bir bomba olduğunu gösteriyor. Bomba olduğuna yüzde 90 eminiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...