Paris'te terör saldırısı: Ölü sayısı 142'a yükseldi (PARİS HABERLERİ - SON DAKİKA )

Paris'te terör saldırısı: Ölü sayısı 142'a yükseldi (PARİS HABERLERİ - SON DAKİKA )

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Paris'te koordineli 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 142 kişi hayatını kaybetti. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Farklı noktalarda düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 142 kişi hayatını kaybetti. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande olağanüstü hal ilan etti. Silahlı saldırılar, 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser salonunda gerçekleşti. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 10. bölgedeki saldırıda otomobilden çıkan bir kişi, "La Belle Equipe" isimli restoranın bahçesindeki müşterileri otomatik tüfekle taradı. 11. bölgedeki Bataclan konser salonunun etrafındaki saldırıda ise iki veya üç kişi yine otomatik silahlarla kalabalığı ve güvenlik güçlerini taradı. Bu saldırganların birkaç kişiyi rehin aldığı bildirildi.

SİLAH SESLERİ GELİYOR

Louvre Müzesi yakınındaki Les Halles'ten silah sesleri geldiği bildirildi.
"Olağanüstü hal ilan edildi"

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
Hollande'ın açıklamasından satırbaşları: 

"Onlarca ölü var, Fransa'nın bütün sınırları kapatıldı. Caddeler ve sokaklar ikinci bir emre kadar kapatıldı. Olağanüstü hal ilan ediyoruz."

'Konser salonunda yaklaşık 100 kişi öldü'

AFP, Polis kaynaklarına dayanarak, konser salonunda yaklaşık 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

Paris'te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda ölü sayısının yaklaşık 100 olduğu açıklandı.  Fransız polisinin, başkentin 11. bölgesinde bulunan Bataclan isimli konser salonuna saldırı düzenleyen ve buradaki kişileri rehin alanlara düzenlediği operasyon sona erdi.  Polisin, üç saldırganı etkisiz hale getirdiği belirtilirken, Fransız televizyon kanalları, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde konser salonuna düzenlenen saldırıda yaklaşık 100 kişinin öldüğünü duyurdu. Polis kaynakları, 7 farklı yerde düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda da 42 kişinin öldüğünü açıkladı. Böylelikle Fransa'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 142'ye çıktı.Paris'te terör saldırısı: Ölü sayısı 142'a yükseldi (PARİS HABERLERİ - SON DAKİKA )

STAD YAKININDA 2 PATLAMA

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduğu bildirildi. 

Stattaki izleyicilerin güvenlik gerekçesiyle çıkışlarına izin verilmiyor.

Paris'te restoran, konser salonu, stat ve metro istasyonlarında gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayıları giderek artıyor.

ASKER SOKAĞA İNDİ

Paris'te yeni saldırıların olmasından endişe ediliyor. Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, yeni saldırılara karşı asker de sokağa indi.

HOLLANDE STATTAN UZAKLAŞTIRILDI

Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaştırıldı.

Paris'te terör saldırısı: Ölü sayısı 142'a yükseldi (PARİS HABERLERİ - SON DAKİKA )Fransa İçişleri Bakanlığı'dan kriz masası oluşturulduğu belirtilirken Fransa Özel Harekat Polisleri'nin de alarmada bekletildiği aktarıldı.

Saldırılar 7 ayrı bölgede gerçekleşti

Yine France 24 kanalı polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, başkentte toplam 7 ayrı bölgede saldırı ve çatışmaların gerçekleştiğini duyurdu.

Stade de France'ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saat ile 22 sularında başlaması, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyuyor.

Bununla birlikte saldırıları üstlenen olmadı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, televizyona yaptığı kısa açıklamada saldırıları ''korkunç'' bir olay olarak niteleyip, olağanüstü hal ilan ederken, terörle mücadele için bütün imkanların seferber edileceğini ve ordunun da asayişin sağlanması için görev yapacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...