Bebek sevinci yaşayan anne H1N1'i yendi

Düzenleyen:
Bebek sevinci yaşayan anne H1N1'i yendi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kayseri'de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile kadın, hem domuz gribini yendi hem de sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Erciyes Üniversitesinden (ERÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleriyle 9 Ocak'ta Pınarbaşı Devlet Hastanesine başvuran 34 haftalık hamile Telli Yaman, genel durumundaki bozulma nedeniyle ERÜ Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne sevk edildi.

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından akut solunum yetmezliği tanısı konan Yaman, suni solunum cihazına bağlandı. Kadın doğum bölümü ile yapılan değerlendirmenin ardından Yaman, sezaryene alındı.

Başarılı ameliyatın ardından sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Yaman, daha sonra dahiliye yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan Yaman'ın tahlillerinde H1N1 virüsüne rastlanıldı. Uygulanan tedavi sonucu anne Yaman, H1N1'i de yenmeyi başardı.

Yoğun bakımdaki tedavisinin ardından diğer şikayetleri için nefroloji kliniğine alınan Yaman'ın tedavisi sürüyor.

Kendisini yeniden hayata döndüren doktorlara çok teşekkür eden Yaman, "Bu hastalığı yenerek ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah, benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...